Setari Cookie-uri

3 motive pentru care sa bei bere

Cu un continut redus de alcool si avand in compozitia sa peste 90% apa, berea face parte din dieta omulul inca din cele mai vechi timpuri. Savurata pe toate meridianale, berea a suscitat interesul multor generatii de cercetatori, care si-au propus sa investigheze efectele sale asupra starii de bine a organismului. Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie prezinta trei dintre cele mai interesante beneficii ale consumului moderat de bere asupra sanatatii.

Comunicat de presa

Berea este o bautura slab alcoolizata obtinuta exclusiv din 4 ingrediente naturale: cereale, hamei, drojdie si apa. Aceste patru ingrediente sunt cele care confera berii calitati importante, de la continutul de antioxidanti si un numar redus de calorii, la un posibil rol in oprirea declinului cognitiv.” declara Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

motive sa bei bere

1. Sursa de antioxidanti: este bine de stiut ca berea reprezinta o sursa de nutrienti valorosi. Hameiul cedeaza berii flavonoizi (xantohumol), antioxidanti mai puternici decat cei prezenti chiar in ceaiul verde si produsele de soia. Actiunea asupra organismului este benefica, antioxidantii opunandu-se stresului oxidativ exagerat la care este supus omul modern datorita solicitarilor profesionale intense, a expunerii la poluare si la diferite substante chimice nocive, prezente inclusiv in alimente.

Citește și:

2. Un posibil remediu impotriva imbatranirii: berea consumata in cantitati moderate poate avea proprietati anti-inflamatorii ce au drept efect incetinirea procesului de imbatranire. Hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenta productia de neopterina, un marker al proceselor inflamatorii, ca si nivelul de triptofan, aminoacid esential al carui nivel scazut pare sa se asocieze cu intensitatea crescuta a inflamatiilor.

3. Nu este o amenintare pentru silueta: in ciuda zvonurilor conform carora ingrasa, berea are doar 43 kcal/100ml in varianta cu alcool si 17 kcal/ 100 ml, in varianta fara alcool. Prin urmare, berea contine mai putine calorii chiar decat bauturi precum laptele, sucul de portocale sau de mere.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Citește și:

Foto: femeie band bere - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.