Setari Cookie-uri

Alimentatia nesanatoasa cauzeaza modificari genetice ireversibile

Dietele bogate in grasimi, zahar si sare provoaca modificari ale mecanismului de functionare al genelor, schimbari care sunt practic ireversibile.

Sursa: 9am.ro

Distrugerile provocate de alimentatia nesanatoasa pot dura toata viata, chiar si dupa adoptarea la un moment dat a unei diete sanatoase, sustin cercetatorii. Oamenii de stiinta sugereaza ca alimentele bogate in grasimi, zahar si sare schimba modul de functionare al genelor si nici macar inlocuirea produselor nesanatoase cu fructe, legume si peste nu poate repara raul facut.

Testele efectuate asupra soarecilor au aratat ca animalele hranite cu alimente nesanatoase au continuat sa fie predispuse la o rigidizare a arterelor chiar si dupa administrarea unui tratament, pentru ca functiile genelor, inclusiv cele vitale pentru sistemul imunitar, au fost afectate printr-un proces cunoscut drept "epigenetica".

"Sper ca acest studiu demonstreaza importanta schimbarilor induse in comportamentul genelor si incurajeaza efectuarea de mai multe cercetari privind interactiunea dintre practicile alimentare, metilarea ADN-ului (adaugarea unui compus chimic numit grup metil in structura ADN, n.r.) si diverse maladii", a declarat coordonatorul acestui studiu, Erik van Kampen, cercetator la Universitatea din Leiden, Olanda.

Citește și:

In cadrul studiului, soareci modificati genetic care erau predispusi la a suferi de ateroscleroza - ingrosare si rigidizare a arterelor care duc la reducerea fluxului sangvin bogat in oxigen - au fost hraniti fie cu alimente bogate in grasimi si colesterol, fie cu alimente sanatoase.[...]

Citeste continuarea: Alimentatia nesanatoasa cauzeaza modificari genetice ireversibile

Foto: junk food - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.