Setari Cookie-uri

Cartea celor mai gustoase retete de post

6 din 10 romani postesc, iar mai bine de 7 din 10 prefera mancarea gatita acasa in aceasta perioada

Comunicat de presa

Mai mult de jumatate dintre romani (61,34%) declara ca obisnuiesc sa posteasca. O proportie covarsitoare a romanilor care postesc prefera mancarea gatita acasa (peste 75%), iar principalele surse de inspiratie pentru retetele de post sunt, aproape in egala masura, cele transmise din familie (30,17%) si retetele online (31,56%). Peste un sfert dintre respondenti (25,66%) declara ca folosesc adesea retete din propria imaginatie atunci cand gatesc de post.

Acestea sunt rezultatele unui studiu iVox.ro realizat la cererea Unisol, in perioada 18–23 martie, pe un esantion de 4.904 de respondenti, dintre care mai mult de jumatate (48,88%) provin din Muntenia si Dobrogea, 20,02% din Moldova si 30,11% din Transilvania.

Conform unui studiu comandat de brandul Unisol din ulei de prima presa si organizat in luna martie a acestui an, 6 din 10 romani continua traditia si respecta obiceiurile postului. Majoritatea (75,71%) prefera mancarea gatita in casa, si anume retete traditionale precum iahnia de fasole (23,2%), sarmalele de post (14,75%) si ciorba de legume (12,32%), alaturi de zacusca (10,84%) si salata de vinete (10,02%).

Citește și:

Aproape jumatate dintre respondenti (49,75%) declara ca se inspira din mediul online pentru retetele de deserturi de post, iar 20,17% dintre acestia folosesc mai ales retete de deserturi mostenite din familie, in timp ce 13,41% se bazeaza pe propria imaginatie pentru deserturile de post.

Pastrand obiceiurile culinare romanesti de valoare si traditia mancarurilor gatite in casa, Unisol, uleiul de floarea soarelui obtinut din prima presare a semintelor, a invitat in aceasta perioada pe cei peste 14.500 de fani ai paginii de Facebook (facebook.com/unisoluleideprimapresa) sa scrie impreuna “Cartea Unisol a celor mai gustoase retete de post”. Fanii Unisol s-au intrecut in retete deopotriva originale, alaturi de cele transmise din generatie in generatie, iar in urma procesului de jurizare, au fost alese 40 din cele 270 de retete inscrise, dintre care o mare parte au fost deserturi. Criteriile de selectie au urmarit povestea retetei, creativitatea, acuratetea descrierii acesteia si aspectul.

Citește și:

“Unisol continua sa sustina persoanele care aleg sa gateasca acasa, aducand toti membrii familiei la masa, prin oferirea unei noi surse de inspiratie: Cartea Unisol a celor mai gustoase retete de post. Comunitatea Unisol de pe Facebook este o adevarata familie, ai carei membri isi impartasesc cele mai bune retete din bucataria traditionala, multe dintre acestea fiind transmise intre generatii si pastrand specificul zonei din care provin, dar si alte retete inventate de ei. Indiferent ca postesc sau nu, ne-am dorit sa oferim romanilor o noua sursa de retete traditionale, gustoase si sanatoase, testate si imbunatatite chiar de catre consumatorii nostri”, a adaugat Irina Oprea, Senior Brand Manager Bunge Prio Romania si Bulgaria.

Cele 40 de retete incluse in “Cartea Unisol a celor mai gustoase retete de post” sunt structurate in patru capitole: Aperitive, Supe si ciorbe, Fel principal si Deserturi. Cartea este un bun indicator al felurilor de mancare preferate de romani si demonstreaza ca romanii pastreaza cu drag retetele invatate de la parinti si bunici si sunt foarte atasati de gusturile pe care le cunosc din copilarie. Cartea va fi disponibila online, pe www.bucatarulunisol.ro.

foto - mancare - shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.