Servicii medicale validate cu cardul de sanatate

In prima zi lucratoare in care sistemul cardului de sanatate a fost functional, furnizorii au acordat servicii medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate, pentru pacientii care l-au prezentat si fara card de sanatate acelor pacienti care inca nu au intrat in posesia lui.

Comunicat de presa

Actele normative in vigoare la aceasta data permit acordarea serviciilor medicale asiguratilor care inca nu au primit cardul de sanatate. Este vorba despre aproximativ 500.000 de asigurati care pot accesa servicii medicale in baza verificarii calitatii de asigurat efectuata in sistem de catre furnizori.

Si astazi continua sa soseasca sesizari de la asigurati despre faptul ca unii furnizori, in mod nejustificat, refuza sa le acorde servicii medicale fara cardul de sanatate. Echipele de control din cadrul CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate se afla in teren pentru a rezolva fiecare caz in parte. Solicitam in continuare pacientilor sa ne sesizeze eventualele disfunctionalitati pentru a le rezolva si a ne asigura ca au acces neingradit la serviciile medicale”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Retail jobs

Serviciile acordate fara a fi validate cu cardul vor fi decontate furnizorilor, dar monitorizate separat la nivelul CNAS pentru a facilita predarea cardurilor catre asiguratii, care inca nu au intrat in posesia lor.

La nivel national, pe parcursul zilei de luni, 4 mai , au fost acordate 224.470 servicii medicale si farmaceutice, dintre care 136.556 de servicii fara card de sanatate si 87.914 servicii validate cu cardul de sanatate.

Dintre aceste servicii, la nivel national, au fost eliberate 70.892 de retete fara card de sanatate si 24.693 de retete validate cu cardul.

In Bucuresti, au fost acordate ieri mai mult de jumatate din serviciile medicale si farmaceutice in sistemul cardului de sanatate:

  • 9.130 servicii validate cu cardul, dintre care 4.084 acordate de medicii de familie
  • 9.062 servicii fara card de sanatate, dintre care 5.356 acordate de medicii de familie.

Mentionam ca suma serviciilor acordate fara card de sanatate contine si serviciile de care au beneficiat copiii, care se acorda necondiotionat si fara card de sanatate, conform legii.

Din analiza CNAS, rezulta ca numarul serviciilor medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate a crescut in a doua parte a zilei. O posibila explicatie ar fi aceea ca unii furnizori au utilizat ieri pentru prima oara sistemul cardului si in prima parte a zilei au intampinat greutati la accesarea lui.

Foto: card - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri