Cercetatorii americani preocupati de tratamentul cancerului sau macar de ameliorarea simptomelor acestuia s-au reintors la cautarea leacului miraculos in natura. Ultimele cercetari au aratat ca samanta de in incetineste cresterea tumorilor de prostata in timp ce ginsengul imbunatateste starea generala a pacientilor cu orice tip de neoplasm, anunta ScientificAmerican.com.

Samanta de in este bogata in acizi grasi omega 3 si lignit, substante care ar actiona precum citostaticele determinand stagnarea ori regresia in evolutie a tumorii. Apare desigur vesnica problema in medicina: Cat rau si cat bine fac aceste medicamente? Merita riscul?

O alta problema, cu atat mai importanta este identificare unor medicamente care sa ajute si bolnavii cu venituri modeste fiindca in urma rezultatului (deloc surprinzator) al unui studiu s-a constatat ca acestia au cea mai mare rata de mortalitate.

Specialistii au mari asteptari de la ginseng si samanta de in, mai ales in conditiile in care primele rezultatele surprinzator de bune le-au dat motive sa spere ca vor gasi un medicament eficient si ieftin.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: