Setari Cookie-uri

Ministerul sanatatii despre accidentul din Ucraina

Ministerul Sanatatii Publice precizeaza ca, in prezent, nu sunt cunoscute o serie de date importante privind norul de fosfor care s-a format in urma accidentului din Ucraina, ca de exemplu concentratia de fosfor, altitudinea la care se afla sau daca acesta se indreapta spre Romania.

Ministerul Sntii Publice precizeaz c, in prezent, nu sunt cunoscute o serie de date importante privind norul de fosfor care s-a format in urma accidentului din Ucraina, ca de exemplu concentraia de fosfor, altitudinea la care se afl sau dac acesta se indreapt spre Romania.

Ca urmare, nu sunt date suficiente pentru ca specialitii de sntate public s poat stabili msuri concrete cu privire la efectele asupra strii de sntate a populaiei.

Totui, literatura de specialitate arat c, in situaiile in care exist riscul s se gseasc fosfor in atmosfer acesta poate ptrunde in organism pe trei ci:

-calea respiratorie
-calea cutanat
-calea digestiv

Pentru fiecare dintre acestea in parte se poate prescrie un tratament de ctre medicii specialiti in funcie de gradul de afectare, concetraia de fosfor acumulat, patologia pacientului.

Msurile de preveniie care se pot lua in condiiile date se refer la:

-limitarea expunerii in aer liber, in mod special a persoanelor cu risc (copii, varstnici, bolnavi cronici)
-limitarea consumului de produse posibil contaminate
-consumul de ap potabil controlat
-evitarea scldatului in ape din spaii deschise

Ministrul Snttii Publice, Eugen NICOLESCU face un apel atat ctre populaie, cat i ctre reprezentanii mass-media la calm.

Ministerul Snttii Publice va informa in permanen populaia despre msurile ce se pot lua intr-un interval de timp in funcie de datele comunicate de ctre Comitetul pentru situaii de Urgen.

Sursa: Ministerul Sanatatii Publice
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.