Setari Cookie-uri

Protectie BTS fara prezervativ!

Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins si ReProtect LLC au inventat un gel spermicid care are aceleasi avantaje precum prezervativul: protejeaza impotriva unei sarcini nedorite, dar si contra bolilor cu transmitere sexuala.

Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins si ReProtect LLC au inventat un gel spermicid care are aceleasi avantaje precum prezervativul: protejeaza impotriva unei sarcini nedorite, dar si contra bolilor cu transmitere sexuala.

Inventia, daca va fi aprobata, ar fi o realizare uimitoare fiindca sunt binecunoscute riscurile contactului sexual neprotejat de prezervativ, insa la fel de bine stiute sunt si mofturile barbatilor cand vine vorba de acesta.

In prezent gelul, numit BufferGel este supus mai multor teste necesare pentru a dovedi eficacitatea crescuta de prevenire a sarcinilor. De asemenea va fi supus si unor teste care vor verifica abilitatea gelului de a bolca transmiterea infectiei cu HIV.

Modul de functionare a gelului, conform inventatorilor sai, nu este unul complicat: introdus in vagin inainte de actul sexual acesta mentine un mediu acid care omoara atat spermatozoizii cat si majoritatea germenilor. In mod normal, odata cu patrunderea spermei in tractul genital feminin, nivelul aciditatii scade prin mecanisme fiziologice pentru a permite spermatozoidului sa supravietuiasca si sa patrunda in uter, iar mai apoi in trompe si pentru a fecunda ovulul.

Din pacate odata cu spermatozoizii trec prin acesta fereastra de scadere a aciditatii si germenii. BufferGel impiedica scaderea aciditatii cauzate de sperma. In plus, spre deosebire de majoritatea spermicidelor, acesta nu contine detergenti deci nu are tendinta de a irita vaginul. Chiar daca tehnica pare simpla, pana acum niciun spermicid nu a ajuns la o asemenea performanta. Pe langa toate aceste “indatoriri”, gelul ar trebui sa protejeze si bacteriile “prietenoase” din vagin, lactobacilii, necesari pentru formarea florei bacteriene saprofite.

Site-ul oficial al Universitatii Johns Hopkins gazduieste mai multe detalii despre inventia mai sus numita si un interviu cu Richard Cone, profesor de biofizica in cadrul acestei universitati dar si managing director al ReProtect. Acesta explica in cadrul interviului mai sus numit: “In mod normal aciditatea vaginala poate omori spermatozoizii si germenii care cauzeaza bolile cu transmitere sexuala. Din acelasi motiv stomacul nostru contine acid: pentru ca majoritatea germenilor nu supravietuiesc in mediul acid. Buffer Gel intareste aciditatea slaba, dar normala a vaginului.”

Asteptam rezultatele ultimelor cercetari pentru a ne bucura de existenta unui asemenea produs!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.