Aditivul E 412 adus din India la inceputul lunii august cunoscut si sub numele de guma guar, folosit ca emulsificator si stabilizator este cunoscut in Uniunea Europeana drept substanta cancerigena datorita continutului crescut de dioxina.

Acest aditiv a fost depistat in 10 tari din UE iar in Franta si Germania produsele care contin E 412 au fost deja retrase de pe piata. In Ungaria populatia a fost avetizata sa nu consume niciun produs care contine E 412, in timp ce in Romania in prezent se cerceteaza daca acest produs este prezent pe piata, iar daca aceasta suspiciune va fi confirmata, atunci se va lua aceeasi masura: scoaterea de pe piata a alimentelor care il contin.

Pana cand decizia va fi luata, suntem expusi unui real pericol fiindca substanta este folosita in multiple scopuri: la procesarea carnii, in industria lactatelor, a painii, patiseriei si a bauturilor racoritoare (in special cele cu gust de ciocolata). In plus, fermele adauga E412 in mancarea animalelor. Autoritatile romane incearca sa afle daca transportul din India a ajuns si in Romania si daca da, sa depisteze alimentele in care a fost folosit.

E 412 poate cauza cancer si poate provoca malformatii la nou-nascuti!

„Cu excepia maladiilor provenind din cauze accidentale, otrvire (plumb, arsenic, etc), din microorganisme extrem de virulente, malformaii congenitale, majoritatea bolilor cunoscute ii au originea direct sau indirect intr-o alimentaie incorect”.

(Dr. W. Kollath)

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: