Setari Cookie-uri

Peste 40% dintre femei risca sa devina victime ale unor sarcini nedorite

Rezultatele unei cercetari realizate la nivel international si citata de Richter Gedeon, arata ca aproape jumatate dintre femeile care apeleaza la contraceptivele orale uita sa utilizeze pastila zilnic, aceasta situatie fiind una dintre cauzele care duc la aparitia sarcinilor nedorite

Rezultatele unei cercetri realizate la nivel internaional i citat de Richter Gedeon, arat c aproape jumtate dintre femeile care apeleaz la contraceptivele orale uit s utilizeze pastila zilnic, aceast situaie fiind una dintre cauzele care duc la apariia sarcinilor nedorite

Peste 40% dintre femeile care utilizeaz contraceptivele orale nu cunosc foarte bine care sunt regulile de administrare a pilulelor contraceptive. In consecin, acestea sunt supuse riscului de a intampina probleme de sntate destul de grave: de la contactarea bolilor cu transmisie sexual, pan la intervenia chirurgical, necesar in cazul eliminrii unei sarcini nedorite.

Potrivit studiului, cel mai sensibil public la aceste riscuri de sntate este reprezentat de femeile tinere. Acestea nu cunosc foarte bine care sunt metodele de contracepie care se potrivesc cel mai bine sau ce riscuri ar putea s apar in cazul in care nu se respect regulile de administrare a contraceptivelor menionate pe prospectul produselor.

“Toate femeile active sexual trebuie s contientizeze faptul c alegerea unei metode de contracepie este atat o decizie personal, cat i una influenat de particularitile pe care doar un consultant medical le poate stabili. Fiecare dintre aceste metode de contracepie acioneaz diferit de la organism la organism, i presupune anumite avantaje i dezavantaje, in funcie de compoziie i durata de aciune”, declar Viorel Tiei, Product Manager Richter Gedeon.

„Alegerea unei metode de contracepie necesit o evaluare foarte riguroas, mai ales in condiiile in care anual apar din ce in ce mai multe oferte de produse anticoncepionale. Este foarte important ca femeile s obin informaia necesar cu privire la aceste produse, aa incat s poat depi riscurile de imbolnvire sau de apariie a unei sarcini nedorite”, a mai spus Viorel Tiei, Product Manager Richter Gedeon.

In acest sens, Richter Gedeon, liderul pieei de contraceptive in Romania, a demarat o campanie ampl de informare a femeilor cu privire la modul corect de administrare a pilulelor contraceptive precum i la riscurile implicate de o utilizare neadecvat a acestui tip de contracepie.

Ca parte integrat a acestei campanii de informare, Richter Gedeon le ofer gratuit femeilor care apeleaz la pilulele contraceptive un beep-er care s le reaminteasc acestora in fiecare zi c e timpul s ii ia pastila, eliminand in acest fel orice surpriz neplcut. Acest beep-er este disponibil pentru utilizatoarele contraceptivelor Karissa, produse de compania Richter Gedeon.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.