Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Ca urmare a știrii prezentate de mai multe posturi de televiziune saptamana trecuta, legat de tanăra cu epilepsie care și-a sufocat fetița de două luni, EpiRomania, Asociația Națională a Bolnavilor de Epilepsie din Romania, doreste să faca o serie de precizări:

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Mulți părinți cu epilepsie activă iși ingrijesc cu succes bebelușii și copiii. Totul depinde de forma epilepsiei, de tipul de crize pe care persoana le prezintă și de frecvența lor. Cu siguranță, o persoană cu crize frecvente cu pierderea cunoștinței nu trebuie să ingrijească copilul singură.

Pentru cei cu crize mai puțin frecvente există cateva reguli simple care ii pot ajuta să evite posibile evenimente neplăcute. Pentru persoanele cu epilepsie cu crize care nu implică pierderea sau afectarea stării de conștiență riscurile sunt mai mici. Următoarele recomandări pot fi utile pentru toți părinții cu epilepsie activă:

- hrănirea copilului se poate face pe podea inconjurați de perne, iar atunci cand copilul este mai mare este preferabil ca acesta să fie așezat intr-un leagăn sau scaun de bebe pentru mașină in timp ce este hrănit

- părintele cu epilepsie nu trebuie să facă baie copilului singur; copilul poate fi intins pe o plăpumioară pe pat sau pe podea și șters cu o flanelă umedă

- cei care au observat că in timpul crizelor tind să cadă mereu pe aceeași parte trebuie să se poziționeze in așa fel incat să evite căderea peste copil atunci cand il ingrijesc

- trebuie evitată purtarea bebelușului in brațe prin casă, dar mai ales pe scări

- trebuie evitată consumarea de băuturi fierbinți sau fumatul in apropierea copilului

- punand franele de siguranță la căruciorul copilului se evită ca acesta să ruleze singur in cazul in care apare o criză in timpul plimbării copilului

Recomandările sunt in acord cu cele ale organizațiilor de profil din Europa și SUA, cum ar fi Epilepsy Action din Marea Britanie și Epilepsy Foundation din SUA.

Considerăm că este extrem de important ca medicii de familie și cei neurologi care se ocupă de ingrijirea unui părinte cu epilepsie să se implice activ in educarea acestuia cu privire la modul in care acesta trebuie să ingrijească un copil. Medicii sunt cei care ar trebui să cunoască cel mai bine forma și evoluția epilepsiei unei persoane și de aceea considerăm că ei sunt cei mai in măsură să facă recomandări personalizate persoanei cu epilepsie aflate in postura nouă de părinte.

De asemenea incurajăm părinții cu epilepsie să ceară astfel de sfaturi de la medicii și asistenții care se ocupă de ingrijirea lor și a copiilor lor, dar și de la asociațiile de profil.

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: