Setari Cookie-uri

Precizari stire - O tanara cu epilepsie si-a sufoca fetita de doua luni

Ca urmare a stirii prezentate de mai multe posturi de televiziune saptamana trecuta, legat de tanara cu epilepsie care si-a sufocat fetita de doua luni, EpiRomania, Asociatia Nationala a Bolnavilor de Epilepsie din Romania, doreste s faca o serie de precizari:

Ca urmare a tirii prezentate de mai multe posturi de televiziune saptamana trecuta, legat de tanra cu epilepsie care i-a sufocat fetia de dou luni, EpiRomania, Asociaia Naional a Bolnavilor de Epilepsie din Romania, doreste s faca o serie de precizri:

Muli prini cu epilepsie activ ii ingrijesc cu succes bebeluii i copiii. Totul depinde de forma epilepsiei, de tipul de crize pe care persoana le prezint i de frecvena lor. Cu siguran, o persoan cu crize frecvente cu pierderea cunotinei nu trebuie s ingrijeasc copilul singur.

Pentru cei cu crize mai puin frecvente exist cateva reguli simple care ii pot ajuta s evite posibile evenimente neplcute. Pentru persoanele cu epilepsie cu crize care nu implic pierderea sau afectarea strii de contien riscurile sunt mai mici. Urmtoarele recomandri pot fi utile pentru toi prinii cu epilepsie activ:

- hrnirea copilului se poate face pe podea inconjurai de perne, iar atunci cand copilul este mai mare este preferabil ca acesta s fie aezat intr-un leagn sau scaun de bebe pentru main in timp ce este hrnit

- printele cu epilepsie nu trebuie s fac baie copilului singur; copilul poate fi intins pe o plpumioar pe pat sau pe podea i ters cu o flanel umed

- cei care au observat c in timpul crizelor tind s cad mereu pe aceeai parte trebuie s se poziioneze in aa fel incat s evite cderea peste copil atunci cand il ingrijesc

- trebuie evitat purtarea bebeluului in brae prin cas, dar mai ales pe scri

- trebuie evitat consumarea de buturi fierbini sau fumatul in apropierea copilului

- punand franele de siguran la cruciorul copilului se evit ca acesta s ruleze singur in cazul in care apare o criz in timpul plimbrii copilului

Recomandrile sunt in acord cu cele ale organizaiilor de profil din Europa i SUA, cum ar fi Epilepsy Action din Marea Britanie i Epilepsy Foundation din SUA.

Considerm c este extrem de important ca medicii de familie i cei neurologi care se ocup de ingrijirea unui printe cu epilepsie s se implice activ in educarea acestuia cu privire la modul in care acesta trebuie s ingrijeasc un copil. Medicii sunt cei care ar trebui s cunoasc cel mai bine forma i evoluia epilepsiei unei persoane i de aceea considerm c ei sunt cei mai in msur s fac recomandri personalizate persoanei cu epilepsie aflate in postura nou de printe.

De asemenea incurajm prinii cu epilepsie s cear astfel de sfaturi de la medicii i asistenii care se ocup de ingrijirea lor i a copiilor lor, dar i de la asociaiile de profil.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.