Setari Cookie-uri

Implementarea registrelor nationale de cancer

Vineri, 02.11.2007, reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice, au participat la Institutul Oncologic Cluj, la demararea primului modul de curs organizat in vederea implementarii Registrului National de Cancer.

Vineri, 02.11.2007, reprezentanții Ministerului Sntții Publice, au participat la Institutul Oncologic Cluj, la demararea primului modul de curs organizat in vederea implementrii Registrului Naional de Cancer.

Acesta presupune implementarea a 8 Registre Regionale de Cancer, conform normativele europene.

De ce avem nevoie de registre de cancer ?


1. sunt esențiale pentru o bun evidenta a pacientilor de cancer, pentru planificarea serviciilor de sanatate necesare acestora, pentru cresterea transparentei in alocarea resurselor catre acesti pacienti

2. ele reprezinta o prioritate europeana esentiala pentru monitorizarea si controlul coerent al Programului National de Oncologie ;

Cursul este susinut de specialisti din cadrul Institutului Oncologic Cluj i Institutul de Sanatate Publica Timsoara si reuneste echipele de coordonatori regionali i judeeni ale viitoarelor registre regionale si judeene de cancer din Regiunile Nord Vest, Regiunea Vest i Regiunea Centru. Astfel de programe de formare vor fi organizate pan la sfarsitul anului si pentru coordonatorii regionali si judeteni ai registrelor de cancer din celelalte regiuni ale tarii.

Echipa MSP, reprezentani ai comisiei de specialitate si tehnicieni ai Institutului Oncologic Cluj au lucrat in ultimele 3 luni la elaborarea Ordinului pentru Registrul Naional de Cancer.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.