Setari Cookie-uri

Plafoanele la farmacii

Mentinerea plafoanelor la farmacii si in anul 2008, subiect pe care Colegiul Farmacistilor din Romania incearca sa il readuca in actualitate nu este o noutate.

"Mentinerea plafoanelor la farmacii si in anul 2008, subiect pe care Colegiul Farmacistilor din Romania incearca sa il readuca in actualitate nu este o noutate. Ministerul Sntii Publice a iniiat un dialog deschis cu reprezentanii Colegiului Farmacitilor din Romania pe aceasta tema si este cunoscut punctul nostru de vedere. Prin acest dialog am dorit identificarea unor soluii in favoarea pacienilor care s permit un acces rapid i cat mai larg la medicamentele de care acetia au nevoie”, a declarat ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu.

Propunerile pe care Colegiul Farmacitilor din Romania le susine nu se pot realiza in prezent pentru c sistemul informatic i informaional la medicii de familie nu este inc pus la punct, iar acetia nu pot prelua aceast sarcin. Dar Ministerul Sntii Publice analizeaz in continuare aceasta perspectiva in vederea stabilirii unor soluii care s serveasc cel mai bine interesul pacienilor.

In ceea ce privete reclamaia la Comisia European, este dreptul Colegiului Farmacistilor s acioneze aa cum cred de cuviin. Dar subliniem faptul ca in domeniul farmaceutic nu exista o directiva europeana. Fiecare stat are dreptul s ii stabileasc propria politic in acest domeniu.

In aceste conditii demersul CFR nu va avea nici un efect, si consideram ca decizia acestuia nu este altceva decat inca o presiune asupra Guvernului Romaniei.

Ministerul Sanatatii Publice sustine in continuare discutii si negocieri si cu reprezentantii farmacistilor pentru binele pacientilor din Romania.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.