Setari Cookie-uri

Noutati despre cazul Sebastian

Despre cazul "Sebastian Lungu" s-au scris intr-un timp record zeci, chiar sute de pagini de stiri. Va reamintim ca Sebastian Lungu este bebelusul de mai putin de patru luni care s-a nascut cu cordonul ombilical infasurat in jurul gatului. Indiferent cine poarta vina pentru aceasta tragedie, noi alegem sa ne concentram atentia asupra starii copilasului. Medicii in grija carora se afla in acest moment Sebastian au dat mai multe detalii despre starea acestuia:

Despre cazul “Sebastian Lungu” s-au scris intr-un timp record zeci, chiar sute de pagini de stiri. Va reamintim ca Sebastian Lungu este bebelusul de mai putin de patru luni care s-a nascut cu cordonul ombilical infasurat in jurul gatului. Indiferent cine poarta vina pentru aceasta tragedie, noi alegem sa ne concentram atentia asupra starii copilasului. Medicii in grija carora se afla in acest moment Sebastian au dat mai multe detalii despre starea acestuia:

Sambt, 17 noiembrie 2007, ora 15.00, la secia pediatrie a Spitalului Life Memorial Hospital, a fost internat copilul familiei Lungu, Sebastian, un bieel in varst de 3 luni. Copilul a fost internat intrucat prezenta febr ridicat, vrsturi i diaree, manifestri derulate pe fondul unei suferine neurologice cronice. Cauza manifestrilor acute a fost identificat rapid ca fiind o infecie cu “Rotavirus”, care provoac astfel de efecte i care este frecvent.

Copilul este sub ingrijirea celor trei medici pediatri ai seciei de pediatrie Life Memorial Hospital: Dr. Raluca Ceau, care il supravegheaz de la internare, Dr. Anca Cochino i Dr. Emil Tomescu, Coordonatorul compartimentului de pediatrie. Pe parcursul celor 5 zile, care au trecut de la internarea copilului, starea sa de sntate s-a ameliorat: febra a sczut la normal dup 24 ore, scaunele s-au normalizat dup 48-72 ore, iar vrsturile au incetat dup 72 ore.

In acest moment procesul infecios a incetat, dar se menine inc o toleran gastric limitat, astfel incat trebuie suplimentat cantitatea de lichide pe care copilul o primete, prin perfuzie. Pe msura trecerii timpului, cantitatea de mancare tolerat s-a ameliorat, dar nu este inc suficient pentru debranarea de la perfuzie. Incepand de ieri, copilul are o toleran gastric pentru 500 ml in 24 ore, fa de o cantitate necesar de minimum 750 ml, iar miercuri s-a incercat suplimentarea la 560 ml per 24 ore.

“Este dificil s facem o estimare privind normalizarea toleranei digestive a copilului, dat fiind suferina neurologic cronic pe care acesta o prezint. Inainte de internare, copilul era hrnit permanent prin sond, neputand s sug i s inghit laptele oferit. Obiectivul nostru este ca, in momentul externrii, copilul s ajung la starea de dinainte a acestei imbolnviri acute i s nu mai fie nevoie de suplimentarea prin perfuzie.”, a declarat Dr. Emil Tomescu.

Miercuri, 21 nov 2008 Eugen Nicolescu, ministrul sanatatii a anunat ca Sebastian va pleca in Germania pentru a fi operat pe cheltuiala Ministerului Sanatatii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.