Setari Cookie-uri

Invinge cancerul de col uterin!

In fiecare an aproximativ 50. 000 de femei din Europa sunt diagnosticate cu aceasta forma de cancer iar 25. 000 dintre ele mor. Acest lucru se intampla in conditiile in care cancerul cervical sau cancerul de col uterin poate fi prevenit in aproape toate cazurile. Marea problema este ca majoritatea femeilor nu au acces la programe corespunzatoare de prevenire. Chiar daca testul Papanicolau (testul prin care se depisteaza aceasta boala inca din stadiul incipient) poate fi facut in orice spital de specialitate, costurile ridicate si lipsa informatiilor, limiteaza foarte mult accesul la acest serviciu.

In fiecare an aproximativ 50. 000 de femei din Europa sunt diagnosticate cu aceasta forma de cancer iar 25.000 dintre ele mor. Acest lucru se intampla in conditiile in care cancerul cervical sau cancerul de col uterin poate fi prevenit in aproape toate cazurile. Marea problema este ca majoritatea femeilor nu au acces la programe corespunzatoare de prevenire. Chiar daca testul Papanicolau (testul prin care se depisteaza aceasta boala inca din stadiul incipient) poate fi facut in orice spital de specialitate, costurile ridicate si lipsa informatiilor, limiteaza foarte mult accesul la acest serviciu.

Din pacate numai unele tari europene beneficiaza de servicii complete de de testare, prevenire si asitenta. Aceasta situatie trebuie schimbata astfel incat toate femeile din Europa sa aiba acces egal la servicii de specialitate. Prin petitia STOP Cancerului Cervical vrem sa atrage atentia factorilor de decizie din Europa asupra acestei situatii.

21 - 27 ianuarie 2008 va fi Saptamana Prevenirii Cancerului Cervical in Europa. Cu prilejul acestui eveniment vom pregati o lista continand semntaturile tututor celor care au fost alaturi de cauza noastra. Avem nevoie de un milion de adeziuni(din intreaga Europa)pana la data de 22 ianuarie 2007. Speram ca prin acest gest problema cancerului cervical va ajunge pe agenda factorilor europeni de decizie.

Veti gasi petitia la adresa:

https://www.cervicalcancerpetition.eu/
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.