Setari Cookie-uri

Spitalul mobil

Prima unitate mobila de tip Unitate de Primiri Urgete face parte, incepand cu data de 09.12.07 din dotarea Ministerului Sanatatii Publice.

Prima unitate mobila de tip Unitate de Primiri Urgete face parte, incepand cu data de 09.12.07 din dotarea Ministerului Sanatatii Publice.

Este vorba de o main care are in dotare tot ceea ce este necesar unui spital mobil, inclusiv “spitalul” care const dintr-un cort echipat cu instalaie de inclzire. De asemenea, maina este echipat cu aparatur pentru descarcerri dificile - taie trenuri, camioane etc.

Este prima main care poate interveni in caz de dezastre, pe care a achiziionat-o autoritțile. In total vor fi achiziionate 4 astfel de maini. Celalate 3 vor sosi in ar pan la sfaritul lunii februarie 2008. Dintre cele 4 mașini, dou vor fi repartizate la Bucureti, una la Iai i una la Craiova. Preul unei maini astfel echipate este de 320 mii euro.

Modul de utilizare i condiiile in care va interveni “maina de dezastre” va fi reglementat printr-un act normativ elaborate in comun de MSP i MIRA

Tot la aceasta data au sosit i primele 10 ambulane de tip B 4x4.

Aceste ambulane sunt dotate pentru a putea intervene la locul unde sunt chemate i intervin cu medic, asistent i paramedic.

Pan la sfaritul anului vor fi livrate 50 de astfel de ambulane. MSP a achiziionat 250 de ambulne de tip B. O astfel de ambulan cost in jur de 80 de mii de euro deoarece echipamentul medical din dotarea mainii este foarte complex

Toate cele 250 de ambulane de tip B vor intra in dotarea serviciilor de ambulan i SMURD pan la jumtatea anului 2008

Anul acesta am incheiat procedurile pentru achiziionarea unui numr de 1500 de ambulane, investiie total de 503 397 131 lei.

Cred ca dm o veste bun cetțenilor, și nu numai lor, și personalului medical, mai ales conductorilor serviciilor de ambulanț. Ei se confrunt de ani de zile cu problemele tehnice ale parcului auto. Sperm ca avand mașini noi, dotri noi, s convingem și personalul de urgenț s rman in aceste structuri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.