Biblioteca Ion Creanga are placerea sa va invite pe 14 ianuarie 2008, la ora 15.00, la deschiderea ''SAPTAMANII ANTIDROG. PROIECTUL NARCOTICE''. Evenimentul isi propune ca timp de o saptamana, intre 14 si 19 ianuarie 2008 , la orele 15.30, 16.30, 17.30, sa proiecteze filmul de scurt metraj ''Narcotice'', in prezenta regizorul filmului, Tudor Alecu, si a actorilor. Nu vor lipsi si invitatii speciali, personalitati importante din cinematografie si din presa.

AlcoLine 021.9335 – Prima linie de asistenta pentru lupta cu dependenta de alcool
Pentru Leo (Romeo Cimpoeru), cel mai bun jucator al unei echipe de bascket dintr-un liceu din Bucuresti, atractia narcoticelor intervine treptat si fara ca el sa-si doreasca de la bun inceput gustul lor. Petrecerile sint la ordinea zile, prietenii par sa nu-i lipseasca. Dar oare sa fie vorba de linistea dinanintea furtunii? Intr-un context in care iubita, Adina (Doina Apostol) il paraseste si dispare, scoasa fiind din viata lui de niste dealeri, printr-un plan bine pus la punct, tinarul devine o umbra. Se depersonalizeaza. Vrea mai mult de la viata si devine vulnerabil. Mama lui simte pericolul si apeleaza la medici. Hotareste apoi, pe propria-i raspundere, sa-l inchida in casa pana se vindeca. Dupa cinci zile, tinarul vrea sa isi serbeze ziua de nastere. Dealarii afla de aceasta petrecere si planuiesc sa-i faca o ''surpriza'': o supradoza.

Filmul ''Narcotice'' isi propune sa informeze cit mai multi adolescenti asupra efectelor negative ale consumului de droguri, pe termen scurt si lung, si a tragediilor ce se petrec in familiile acestora, din pricina consumului de stupefiante. Totodata, echipa proiectului ''Narcotice'' doreste sa traga un semnat de alarma si asupra faptului ca tinerii aflati in week-end la munte, in aceasta perioada, au tendinta de a consuma abuziv alcool si tutun, dar si de faptul ca, aflati in afara controlului parintilor, sunt mai tentati sa incerce droguri ilegale.

Beth Hart sustine Lumea drogurilor nu e lumea ta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: