Setari Cookie-uri

Numar de imbolnaviri mai mic

Numarul de cazuri de gripa, de pneumonie si infectii acute ale cailor respiratorii superioare se afla sub valorile maxime asteptate.

Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor transmisibile a informat Ministerul Sanatații Publice ca, in cea de-a doua saptamana a acestui an numarul de cazuri de pneumonie și Infecții Acute ale Cailor Respiratorii Superioare, cat și numarul de cazuri de gripa se afla sub valorile maxime așteptate comparativ cu valorile calculate in ultimele 5 sezoane neepidemice de supraveghere.

In cadrul Sistemului exhaustiv de supraveghere a infectiilor respiratorii in perioada 07 - 13.01.2008, situatia centralizata a datelor transmise de Autoritațile de Sanatate Publica Județene evidențiaza:

- 17 049 cazuri pneumonie

- 42 379 cazuri IACRS

S-au inregistrat și 8 cazuri clinice de gripa din care 3 au fost internate (5 cazuri in Bucuresti si 3cazuri in judetul Cluj - internate). A fost raportat 1 deces prin pneumonie in judetul Neamt lagrupa de varsta 0-4 ani. Aceste 8 cazuri de grip sunt suspiciuni clinice pe baza simptomelor manifestate de pacieni, fr a exista confirmare din partea laboratoarelor.

Desi, comparativ cu saptamana precedenta si cu media a trei saptamani anterioare numarul de IACRS si numarul de pneumonii este de 2.3 ori mai mare, comparativ cu aceeasi saptamana de supraveghere a anului trecut numarul total de infectii respiratorii este mai mic cu 27.9%.

Conform specialiștilor Centrului, aceasta crestere inregistrata in saptamana 2 reprezinta un fenomen artificial al supravegherii infectiilor respiratorii in perioada de sarbatori, in sensul subraportarii lor; acest aspect a fost observat si evidentiat si in sezoanele precedente de supraveghere.

Ministerul Sanatații Publice continua in lunile ianuarie si februarie vaccinarea antigripala gratuita a populației la risc. Pana in prezent au fost vaccinate gratuit aprox. 3 milioane de persoane cu risc de imbolnavire.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.