Setari Cookie-uri

Reproducerea asistata, o sansa pentru cuplurile infertile

Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife are programate in luna martie 20 de cupluri pentru aplicarea de proceduri de reproducere asistata. Un cuplu cu probleme de fertilitate sau sterilitate poate beneficia de o serie de tehnici de reproducere asistata: stimulare ovariana, inseminare artificiala, fertilizare in vitro, injectia citoplasmatica a spermatozoidului (ICSI) si crioprezervare.

Reproducerea asistat, o ans pentru cuplurile infertile. Centrul de Medicin Materno-Fetal MedLife are programate în luna martie 20 de cupluri pentru aplicarea de proceduri de reproducere asistat. Un cuplu cu probleme de fertilitate sau sterilitate poate beneficia de o serie de tehnici de reproducere asistat: stimulare ovarian, inseminare artificial, fertilizare in vitro, injecia citoplasmatic a spermatozoidului (ICSI) i crioprezervare.


Peste 2.000 de pacieni pentru investigaii de medicin materno-fetal


În primele dou luni de la deschidere, Centrul de Medicin Materno-Fetal MedLife a avut peste 2.000 pacieni la toate specialitile medicale. În cadrul centrului, viitorii prini pot efectua într-un singur loc testele necesare pentru diagnosticul preconcepional, prenatal i postnatal, iar în cazul existenei unor probleme de fertilitate, feminin sau masculin, au acces la toate metodele de tratament i reproducere asistat.

Diagnosticul preimplantaional se va realiza în premier în ar


MedLife va începe în acest an testarea procedurilor pentru realizarea diagnosticului preimplantaional, cea mai nou metod de identificare a unor boli genetice pentru embrioni. Pentru a dezvolta aceast tehnic, MedLife a investit deja în dotarea laboratoarelor de genetic i embriologie cu echipamente de ultim generaie i în ultraspecializarea echipei de medici.

În prezent exist doar câteva centre în lume care ofer diagnostic preimplantaional cuplurilor care au un risc mare de a avea un copil afectat de boli genetice sau celor care au deja un copil cu o boal genetic grav. Diagnosticul preimplantaional permite identificarea unor afeciuni sau boli genetice ce pot afecta ftul: anomalii cromozomiale (sindromul Down, Sindromul Edwards, Sindromul Patau) i boli monogenice cum sunt fibroza chistic, siclemia, anemia Cooley (thalasemia major) sau boala Tay-Sachs.

Bolile genetice pot fi depistate


În România cele mai frecvente boli genetice care afecteaz copiii nou-nscui sunt: sindromul Down, Sindromul Edwards, Sindromul Patau, fibroza chistic i anemia Cooley (thalasemia major). Diagnosticul preconcepional permite constatarea anumitor boli genetice de care sufer sau la care sunt predispui viitorii prini, precum i identificarea cauzelor de infertilitate i sterilitate. Diagnosticul prenatal se realizeaz în al doilea trimestru de sarcin i are în vedere potenialele boli genetice care pot afecta ftul, iar diagnosticul postnatal este efectuat dup naterea copilului pentru a analiza dac acesta a motenit anumite boli genetice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.