Setari Cookie-uri

75% dintre femei se confrunta cu candidoza vaginala

Conform statisticilor, 3 din 4 femei se confrunta cu candidoza vaginala cel putin o data de-a lungul vietii.

Conform statisticilor, 3 din 4 femei se confrunta cu candidoza vaginala cel putin o data de-a lungul vietii. Multe femei se plâng c nu au scpat de aceast afeciune dup ani de tratament. Motivele sunt multiple i nu este suficient s tratm boala, ci trebuie s determinm cauzele care au dus la apariia i recidiva ei. Identificarea factorilor se poate face împreun cu medicul specialist, de aceea un control ginecologic este obligatoriu.

Candidoza vaginal este o boal cauzat de regul de o ciuperc numit Candida Albicans. Aceast ciuperc este prezent în mod normal în tubul digestiv, în vagin, pe piele,, fr a cauza vreo problem. În momentul ruperii echilibrului natural al mediului vaginal, aceste ciuperci se pot multiplica excesiv, determinând apariia bolii. La marea majoritate a femeilor afeciunea se manifest sub forma unei scurgeri vaginale albe, însoit de mâncrimi, arsuri i/sau prurit. Exist i cazuri când boala este asimptomatic, fiind depistat doar în mometul controlului ginecologic, prin examenul microscopic al secreiei vaginale sau al culturii .

Tratamentul vulvovaginitei candidozice ar trebui s fie simplu. În realitate, femeile se confrunt cu o frecven ridicat a recidivelor (50%), rezultate din netratarea cauzelor bolii. Recidivele, pe lâng disconfort fizic, afecteaz i armonia vieii sexuale a cuplului.

Tratamentul candidozei vaginale este indicat s se fac la recomandarea medicului ginecolog. În general, cele mai folosite sunt antimicoticele cu aciune local: creme, ovule, spum, gel, care se introduc în vagin.

Un nou tratament al candidozei vaginale, complet diferit de tratamentele de pân acum, a fost pus la dispoziia femeilor de ctre compania Gedeon Richter. Este vorba despre produsul Gynofort, singurul medicament de pe piaa autohton care are la baz nitratul de butoconazol 2% i foarte important, beneficiaz de tehnologia VagiSite. Noua tehnologie permite tratarea eficient a bolii, în doz unic i administrarea în orice moment al zilei, crescând astfel compliana pacientelor la tratament. Produsul este disponibil sub form de crem, într-un aplicator preumplut i uor de folosit, care asigur, printr-o singur aplicare, un tratament complet i eficient. Conform surselor Cegedim, aproximativ 70.000 de femei din România au fost tratate deja cu Gynofort.

Pre de referin: 29.68 RON.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.