Setari Cookie-uri

Acum avem suficienti medici specializati in dermatologie si chirurgie estetica

Cea de-a VI-a editie a Congresului European de Medicina Estetica, organizat in premiera in tara noastra, a gazduit timp de 3 zile peste 300 de medici specialisti, din 18 tari, dintre care Mauritius, China, Brazilia si SUA. Tema principala a dezbaterilor a fost necesitatea institurii unui cod etic al medicului estetician, ■inÔnd cont de diferen■a foarte mare dintre un medic specialist calificat in proceduri estetice si un nespecialist.

Cea de-a VI-a editie a Congresului European de Medicina Estetica, organizat in premiera in tara noastra, a gazduit timp de 3 zile peste 300 de medici specialisti, din 18 tari, dintre care Mauritius, China, Brazilia si SUA. Tema principala a dezbaterilor a fost necesitatea institurii unui cod etic al medicului estetician, ■inând cont de diferen■a foarte mare dintre un medic specialist calificat in proceduri estetice si un nespecialist.

In Romania sunt aproximativ 750 de medici specialisti dermatologi, 150 de chirurgi plasticieni si peste 2000 de cosmeticiene. Doar 30% dintre dermatologi practica si dermatologia estetica si chirurgicala. Medicii specialisti din acest domeniu au facut cursuri in tara sau strainatate pentru a se califica in diverse proceduri estetice, ca de exemplu peeling chimic, dermabraziune, lasere, lumina intens pulsata, radiofrecventa, unde de soc, fillere, tratamente cu toxina botulinica sau diverse interventii chirurgicale asupra pielii. Dintre acestea, cele mai frecvent solicitate tratamente de infrumusetare si reintinerire in Romnia sunt cele pe baz de toxina botulinica si tratamentele de umplere cu substante gelatinoase, ca de exemplu acidul hialuronic, precum si procedurile de rejuvenare cum ar fi peelingul chimic.

“Siguranta pacientilor nostri este cea mai pretioasa cerinta a oricarui act medical. De aceea, Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie cosmetica si chirurgicala s-a implicat activ in educarea medicilor privind teoria si practica procedurilor estetice moderne. Medicina estetica ofera soluii neinvazive problemelor de imbatranire cutanata si imbunatatirii imaginii faciale si corporale, tratand persoane sanatoase care solicita astfel de imbunaat■iri.”, a declarat Dr. Mihaela Leventer, Presedinte al Societatii Romane de Medicina Estetica.

Medicul, cu referire la cel din domeniul estetic, trebuie in mod particular sa respecte cadrul legal, sa fie prudent si responsabil fata de pacientii care, asumandu-si cheltuiala unui act medical la cerere, sunt mai exigenti fata de rezultate. Medicul nu trebuie sa abdice de la statutul medical, trebuie sa actioneze deontologic in beneficiul pacientilor, trebuie sa informeze pacientul privind procedura pe care acesta urmeaza sa o efectueze si la randul lui sa fie la curent cu noutŃile din profesia sa, sa stie sa recunoasca posibilele efecte secundare si sa le trateze cu promptitudine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.