Setari Cookie-uri

VHB, de 100 de ori mai contagios decat HIV

19 Mai 2008: in aceasta zi, numerosi membri ai comunitatii mondiale din domeniul sanatatii isi vor focaliza atentia asupra hepatitei B - una dintre cele mai frecvente boli, dar care ramane foarte putin inteleasa si subdiagnosticata. Hepatita B afecteaz apoape doua miliarde de oameni in intreaga lume. In Romania se estimeaz ca aproximativ un milion de romani (intre 2 si 7% din populatie) sufera de hepatita cronica B.

19 Mai 2008: in aceasta zi, numerosi membri ai comunitatii mondiale din domeniul sanatatii isi vor focaliza atentia asupra hepatitei B - una dintre cele mai frecvente boli, dar care ramane foarte putin inteleasa si subdiagnosticata. Hepatita B afecteazã apoape doua miliarde de oameni in intreaga lume. In Romania se estimeazã ca aproximativ un milion de romani (intre 2 si 7% din populatie) sufera de hepatita cronica B.

Asociatia Pacientilor cu Boli Hepatice din Romania (Sano-Hep), Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului (ARSF), Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti si compania Bristol-Myers Squibb vor sustine in perioada urmatoare o campanie de informare si educare a populatiei privind riscurile de dobandire a infectiei precum si posibilitatile de diagnosticare si tratament pentru hepatita B. Campania va culmina cu o serie de actiuni pentru media si public, in zilele de 18 ºi 19 mai 2008. In aceeasi perioada va fi lansat oficial site-ul de informare despre hepatita B - www.hepatitab.com.ro – creat special pentru publicul obisnuit.

Citește și:

Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai contagios decat virusul HIV si este considerat singurul virus hepatitic cu inalt potential oncogen (generator de cancer hepatic). Hepatita B este cu atat mai periculoasa, cu cat rar prezinta simptome specifice. O parte dintre cei infectati pot evolua si catre ciroza hepatica.

Testarea periodica si vizita la un medic specialist sunt foarte importante, mai ales ca si in Romania bolnavii au la dispozitie tratamente noi, revolutionare, care tin boala sub control si cresc speranta de viata a pacientilor.

Fiti informati, implicati-va si alaturati-va specialistilor de Ziua Mondiala a Hepatitei, pentru a intelege care sunt cauzele hepatitei B, cum este diagnosticata si cum poate fi tratata aceasta afectiune.

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.