Setari Cookie-uri

Mai multe spitale, bolnavi mai ingrijiti

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, ii informeaza pe cei interesati ca programul pentru constructia de noi spitale este aprobat de Guvern, ca urmare a necesitatii realizarii unei asistente medicale de buna calitate.

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, ii informeaza pe cei interesati ca programul pentru constructia de noi spitale este aprobat de Guvern, ca urmare a necesitatii realizarii unei asistente medicale de buna calitate.

Acest program a fost initiat in urma cu trei ani pentru a pune in practica pachetul legislativ de reformare a sistemului sanitar romanesc. Initierea acestui program s-a realizat pe baza consultarilor cu autoritatile locale din acea perioada.

Ministrul Eugen Nicolaescu reaminteste celor interesati ca in anul 2005 a avut intalniri regionale in toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, una dintre concluziile discutiilor purtate cu aceste ocazii fiind necesitatea constructiei de noi spitale.

In continuare, s-au urmat toate procedurile legale pentru realizarea studiilor de prefezabilitate, studiilor de fezabilitate, obtinerea avizelor inspectiei de stat in constructii si aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotarare de Guvern.

Citește și:

Decizia de finantare a acestei investitii de la bugetul de stat s-a aprobat in Parlament, prin Legea bugetului de stat pe 2008, pentru fiecare spital in parte stabilind-se, conform studiului de fezabilitate, durata de realizare a investiţiei. Mai mult, aceasta decizie s-a bucurat de aprobarea comisiilor parlamentare de buget si de sanatate si a fost votata in plenul Parlamentului de reprezentantii tuturor partidelor, inclusiv ai PSD.

In consecinta, tot acest proces a fost transparent, a fost supus permanent dezbaterii publice si, in sfarsit, s-a deblocat licitatia pentru constructia acestor spitale.

Aceste spitale, care unora li se par prea multe, nu acopera necesitatile actuale ale Romaniei. Cu toate acestea exista contestatari, desi toata clasa politica ar trebui sa sustina fara nici un fel de rezerva acest proiect de realizare a unei baze materiale spitalicesti, după 30 de ani in care nu s-a făcut nimic in acest sens.

Citește și:

Orice alte discutii pe aceasta tema sunt demagogice, manipulatorii si cu pronuntat caracter electoral.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.