Setari Cookie-uri

Ce ar trebui sa stii despre Migrenele cauzate de bruxism

Bruxismul (scrasnitul din dinti), reprezinta contractarea muschilor masticatori in timpul somnului, ceea ce duce in timp la cefalee cronica, migrene si dureri in zona tampelor

Comunicat de presa


Bruxismul (scrasnitul din dinti), reprezinta contractarea muschilor masticatori in timpul somnului, ceea ce duce in timp la cefalee cronica, migrene si dureri in zona tampelor

  • Bruxismul este cauzat atat de obiceiurile defectuoase de alimentatie de tipul mestecatului de guma sau mancatului in fata televizorului, cat si lipsa de vitamine, anxietate si stres


Obiceiurile alimentare de tipul mancatului pe fuga sau in fata televizorului/calculatorului, mestecatul gumei, precum si o dieta deficitara in ceea ce priveste aportul de calciu sau magneziu, pot contribui la aparitia bruxismul (scrasnitul din dinti). Odata aparut insa, este extrem de importanta tratarea lui pentru eliminarea efectelor secundare extrem de neplacute pentru pacient. O migrena persistenta poate afecta semnificativ viata sociala, familiala si profesionala a pacientului.”, declara dr. Anca Patru, Glamour Dent.


In ceea ce priveste dieta, pentru aportul de magneziu se recomanda alimente ca: cereale integrale, nuci, smochine, migdale, lapte si produse lactate, legume verzi (spanac), fructe precum avocado, banane si mere, miere, soia etc.


Alimentele bogate in calciu, recomandate pentru sanatatea danturii, sunt produsele lactate, legumele precum spanac, broccoli, fasole, mazare dar si soia sau peste.


De asemenea, medicii recomanda evitarea alimentelor cu un continut ridicat de cofeina, precum cafea, cacao, ceai negru etc.


Aparatul NTI-tss poate fi folosit si dupa un tratament endodontic (presiunea exercitata asupra dintelui obturat recent fiind practic inexistenta), in prevenirea fracturarii lucrarilor provizorii si a traumelor asupra implanturilor dentare.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.