Setari Cookie-uri

De ce au vedetele dintii asa de albi? Afla secretul fatetelor dentare

Multe vedete au apelat la aceasta tehnica pentru a avea un zambet perfect.

Interventiile stomatologice de ordin estetic au devenit o preocupare constanta in randul persoanelor care isi doresc un zambet frumos. Multe dintre probleme pot fi acum solutionate printr-o procedura de fatetare a dintilor, care permite restaurarile cele mai delicate, pastrand tesutul dentar aproape intact.

”Fiind vorba despre o procedura care presupune multa indemanare si pricepere, alegerea medicului stomatolog este foarte importanta. Fatetele dentare pot fi si o buna metoda de conservare a sanatatii orale, tocmai din acest motiv, o lucrare bine realizata poate sa asigure succesul interventiei pe termen lung”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodontie si ODF, Clinica Stomatologica Multident.

fatete dentare

De ce sa apelam la fatetarea dintilor?

Cu ajutorul acestei proceduri se poate obtine albirea, rearanjarea si remodelarea danturii, rezultatul fiind unul de exceptie. Problemele legate de spatii interdentare inestetice, inghesuiri dentare minore, forme si dimensiuni inestetice, traumatisme dentare sau leziuni carioase, textura neomogena sau coloratiile dintilor vor disparea definitiv.

Citește și:

Tratamentul prin fatete dentare este foarte apreciat in randul pacientilor pentru ca necesita slefuiri minore ale suprafetei exterioare a dintilor, de cca 0.6 mm, pastreaza vitalitatea dintilor, sunt extrem de fizionomice, dintii restaurati nu prezinta umbre negre in vecinatatea gingiei (neavand infrastructura metalica), textura si transluciditatea sunt similare dintilor naturali, nu exista reactii alergice datorita biocompatibilitatii ceramicii dentare, gingia este menajata in timpul slefuirii, amprentarii si cimentarii (limita lucrarii poate fi plasata chiar in vecinatatea gingiei).

”Fatetarea dentara rezolva foarte multe probleme stomatologice, iar procedura in sine nu presupune un efort considerabil din partea pacientului. In cadrul primei sedinte se ia amprenta si se pregateste dantura pentru fatetare. Realizarea fatetelor de portelan dureaza aproximativ 3-4 zile. Cand acestea sunt gata, pacientul este chemat la cabinet pentru cimentarea fatetelor cu cimenturi speciale care imita culoarea dintelui pentru a nu se observa diferente de ordin estetic”, a mai declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodontie si ODF, Clinica Stomatologica Multident.

Citește și:

Durata de viata a fatetelor depinde de materialul din care sunt realizate. Cele din compozit rezista intre 1 si 2 ani, iar cele din portelan, intre 5 si 10 ani. Desi rezistenta mecanica este buna, este recomandat sa nu se muste din alimente foarte dure. Protejarea lucrarii se face si prin folosirea unei paste de dinti neabrazive care poate afecta portelanul. De asemenea, sunt importante vizitele periodice la cabinetul stomatologic pentru a evita aparitia cariilor la marginea preparatiei.
Mai multe informatii despre implantul dentar puteti afla de la specialistii Clinicii Stomatologice Multident.

Clinica Stomatologica Multident este orientata catre sanatatea pacientilor sai, avand servicii personalizate pentru fiecare dintre ei. Clinica ofera servicii clinice de inalta calitate, tehnologie stomatologica de ultima ora, profesionisti dedicati nevoilor pacientilor, intr-un mediu prietenos si reconfortant.

Citește și:

Foto: dintii vedetelor @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.