Setari Cookie-uri

Implanturi sau punti dentare?

Aceasta intrebare este absolut fireasca tocmai pentru ca intr-o astfel de situatie ne dorim cu totii cea mai sanatoasa solutie, cea mai durabila si totodata cea mai rapida si putin costisitoare.

comunicat de presa

Din pacate solutia perfecta nu exista, iar pacientii se vad nevoiti sa se intereseze despre avantajele si dezavantajele implanturilor si lucrarilor clasice, astfel incat, impreuna cu medicul, sa faca o alegere potrivita.

implant dentar

Lucrarile dentare clasice

Realizarea acestor lucrari presupune slefuirea si devitalizarea „dintilor buni” pe care urmeaza sa se sprijine lucrarea (puntea dentara).

Dezavantajele lucrarilor dentare clasice

• Lucrarile clasice se realizeaza in bloc, adica dintii sunt lipiti intre ei, neputandu-se realiza lucrari individuale;
• Lucrarile clasice sunt schimbate, in medie, la un timp mai scurt decat implanturile.

Avantajele lucrarilor dentare clasice

• Timpul de realizare a lucrarii este mult mai scurt decat in cazul implanturilor;
• Costurile lucrarilor dentare clasice sunt mai mici decat in cazul implanturilor.

Citește și:

Implantul dentar

Implantul dentar este astazi cea mai recomandata metoda de inlocuire a dintilor lipsa, imitand structura dintelui natural. Implantul dentar presupune montarea unei tije in os, care joaca rolul radacinii, apoi fixarea unei coroane ceramice care va inlocui partea vizibila a dintelui lipsa.

Pe implanturile dentare se pot monta atat punti ceramice, cat si coronite pentru fiecare dinte in parte. Implanturile dentare reprezinta de asemenea o solutie pentru pacientii cu edentatie totala (cu toti dintii de pe o arcada pierduti), carora le sunt recomandate protezele dentare. Se realizeaza punti ceramice care se fixeaza pe implanturi, conferind o stabilitate crescuta lucrarilor dentare, functionalitate ridicata si estetica deosebita.

Dezavantajele implanturilor dentare:

• Acceptarea psihologica dificila din cauza interventiei chirurgicale;
• Timpul lung pe care il necesita realizarea implantului;
• Costurile relativ mari comparativ cu lucrarile clasice;

Citește și:

Avantajele implantului dentar:

• Permite realizarea unei lucrari "dinte cu dinte", rezultatele estetice fiind mult superioare unei lucrari clasice, coroana pe implant fiind greu de diferentiat de un dinte natural;
• Reprezinta o solutie foarte buna atat din punct de vedere calitativ, cat si functional pentru persoanele cu multi dinti pierduti sau care au nevoie de protezare totala;
• Durata in timp a lucrarilor pe implant se considera a fi mult mai lunga decat in cazul unei lucrari clasice.

Corect informat, pacientul poate alege ceea ce i se potriveste dintre cele doua solutii, daca medicul nu contraindica una dintre acestea. Pentru mai multe detalii, avantaje si dezavantaje consulta „Ce alegem: implanturile sau puntile dentare”?

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.