Setari Cookie-uri

Dintii strambi, mai scumpi decat un aparat dentar

8 din 10 romani au probleme dentare, iar 90% dintre cazurile care ajung la stomatolog au cel putin o carie. Este rezultatul unei igiene orale precare, cu un consum mediu anual de un tub de pasta de dinti de persoana.

comunicat de presa

Problemele pe care le aduc sanatatii dintii strambi

Dintii distantati, inghesuiti sau strambi reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate, nu doar de estetica dentara. Din pacate, nu se depun eforturi in a educa societatea noastra in legatura cu problemele ce pot aparea din cauza unei ocluzii, muscaturi incorecte sau a inghesuirii dentare, crede Monica Hazizi, medic dentist.

Problemele nerezolvate in prima parte a vietii atrag dupa sine o serie lunga de inconveniente la maturitate. Primul afectat este procesul de masticatie care duce, in timp, la probleme digestive. O masticatie deficitara se manifesta prin oboseala musculara, migrene care pot avansa la stadiul cronic, dureri ale fetei sau gatului. Totodata, dintii incalecati sunt mai greu de curatat, au carii, tartru, sufera de imbolnaviri ale gingiilor si un grad avansat de tocire.

Citește și:

Singura solutie ramane o igiena orala corecta, care implica si controlul preventiv pentru o rezolvare timpurie a problemelor. Tratamentul ortodontic in faze incipiente este mai ieftin decat ingrijirea dentara restaurativa, necesara pentru a trata probleme mai grave, care se pot dezvolta in anii urmatori. Asadar, beneficiile sunt de ordin estetic si medical, completeaza specialistul in ortodontie, medicul dentist, Monica Hazizi.

Avantajul major al tehnologiei moderne este posibilitatea de a incepe tratamentul ortodontic la orice varsta si cu impact psihologic minor in timpul terapiei. Pe piata sunt disponibile multiple feluri de aparate dentare, de la cel clasic, din metal, pana la cel invizibil, care poate trece neobservat in timpul tratamentului, cu rezultate similare. Oricare ar fi pretul lor, medicii stomatologi cred ca avantajele folosirii lor sunt numeroase, fiind mult mai ieftin sa previi decat sa tratezi complicatiile ulterioare, dureroase, cu riscuri si, mai ales, pe termen indelungat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.