Tratament homeopat: Tratamentul homeopat se refera la terapia prin homeopatie. Homeopatia este o stiinta medicala ce trateaza bolile prin metode care simuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala prin procedee specifice in laboratoare farmaceutice specializate.

Homeopatia este o metoda medicala ce trateaza o boala cu un agent diluat care la un subiect sanatos produce simptomele similare unei boli anume (dar nu produce si boala).
Principiul a fost remarcat inca de Hipocrate care a observat ca administrarea in doze foarte mici a anumitor plante medicinale produce aceleasi simptome cu administrarea unor substante toxice sau cu simptomele produse de o boala. Adevaratul parinte al homeopatiei este insa medical german Christian Samuel Hahnemann (1755-1843) care o observat ca dozele mari dintr-un remediu indicat agraveaza conditia bolnavului si a inceput sa studieze aceste aspecte. El a facut dilutii repetate din remediile respective, adica a luat o picaturta din remediu peste care a adaugat 99 de picaturi de apa distiliata. Din dilutia obtinuta a luat din nou o picatura peste care a adaugat iarasi 99 de picaturi de apa distilata si tot asa (30 de dilutii repetate), pana s-a ajuns la dilutii ce aveau o concentratie foarte mica dintr-un remediu. Aceste remedii le-a incercat pe el insusi si a notat foarte amanuntit simptomele pe care dilutiile le produc asupra organismului. A sesizat ca aceste simptome sunt similare unor boli. Aceasta similitudine sta la baza pricipiilor homeopate. Un remediu homeopat se indica unui pacient care are aceasi simptomatologie a bolii cu cea produsa de remediul respectiv. Studiile au fost mai apoi preluate si de alti medici si s-a ajuns ca astazi foarte multe boli sa beneficieze de un tratament homeopat.

Vezi si definitiile pentru: HomeopatieTratamentCandida

Te-ar mai putea interesa: tratament homeopathomeopatiemedicina naturistatratamente naturistetratamentmedicamenteremedii homeopatemedicina alternativanaturisttratament medicamentosce sunt medicamentelemedicamente naturistecandidacandidoza vaginalasecretii vaginale

Cauta in dictionarul medical

Citeste si

Homeopatia stimuleaza imunitatea

Homeopatia stimuleaza imunitatea

Kudika