Setari Cookie-uri

9 Moduri de a tine in frau poftele

Poftele sunt cele care ne determina sa mancam indiferent de ora si indiferent daca este sau nu momentul mesei. Poftele sunt vinovate adesea pentru mancatul rapid si pentru ingestia unor cantitati mari de alimente, dar si pentru foamea de nestapanit.

Poftele sunt cele care ne determina sa mancam indiferent de ora si indiferent daca este sau nu momentul mesei. Poftele sunt vinovate adesea pentru mancatul rapid si pentru ingestia unor cantitati mari de alimente, dar si pentru foamea de nestapanit.


slabire si lupta cu poftele Este greu sa lupti cu poftele, dar am gasit o solutie care va ajuta sa tineti poftele in frau: controlul portiilor. O portie reprezinta cat de multe alimente alegeti sa mancati la un moment dat in functie de poftele pe care le aveti.

9 Moduri de a controla poftele si de a slabi sanatos


Lasa intotdeauna un rest in farfurie



Acesta nu este numai un “gest de politete” cum ne invatau parintii cand eram mici, ci totodata este un obicei care te ajuta sa intelegi pana la nivel de subconstient ca nu trebuie sa te ridici ghiftuit de la masa. Scopul mesei este sa te hraneasca si nu sa te faca sa te simti satul.

Ai grija la calitate, nu la cantitate



Ai grija ca in farfurie sa alegi numai alimente sanatoase, cat mai naturale, cat mai putin procesate. Evitati deci mezelurile, dulciurile, alimentele light care clar au trecut prin anumite procese etc. Mancati peste, pui sau curcan la gratar sau cuptor, ciorbe, supe, fructe si legume crude, lactate.

Nu mancati cand va este foame



Nu trebuie sa ajungeti sa va fie foarte foame. Mancati ca gustari fructe sau legume crude, dar nu covrigei sau alte fainoase. De asemenea nu faceti cumparaturi cand va este foame.

Alegeti farfurii mici



Cu siguranta nu va place sa vedeti un platou mare cu cateva alimente in el, dar o farfurie cu varf va stimuleaza putin linistea. Asadar alegeti farfurii mici care se umplu repede astfel incat sa aveti senzatia ca ati mancat destul, chiar daca ati ales o portie mica. Pare una mare.

Respecta masa



Mancarea nu se face pe fuga, nu se mananca in fata televizorului sau la calculator. Respecta masa asa cum se cuvine. Nu din motive etice, ci pentru ca trebuie sa acorzi atentie alimentatie, astfel incat sa ai o masa completa, si nu sa ciugulesti in fata calculatorului sute de calorii.


De asemenea organismul isi regleaza altfel functiile si metabolismul atunci cand mananci ordonat. Totodata prin aceste mese eviti “mancatul compulsiv” fiindca nu primesti stimuli emotionali de la calculator sau televizor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.