Setari Cookie-uri

9 Moduri de a tine in frau poftele

Poftele sunt cele care ne determina sa mancam indiferent de ora si indiferent daca este sau nu momentul mesei. Poftele sunt vinovate adesea pentru mancatul rapid si pentru ingestia unor cantitati mari de alimente, dar si pentru foamea de nestapanit.

Mananca regulat



Gustarile le poti lua oricand in timpul zilei cu conditia sa fie reprezentate de un fruct sau o leguma cruda. In schimb mesele trebuie sa fie regulate. Fa-ti un program, oricat de greu ti-ar fi, astfel incat dimineata inainte sa pleci din casa trebuie sa iei micul dejun, pranzul trebuie luat intre 12 si 14, iar cina acasa cu cei dragi sau cu prietenii. Se recomanda totusi sa mananci acasa seara, intr-o atmosfera linistita, alegand produse sanatoase, si nu in oras alaturi de prieteni printre discutii aprinse.

Mananca incet



Chiar daca iti este pofta sau foame, mananca incet si calm, nimeni nu iti ia mancarea din fata. Nu alege sa mananci intre doua sedinte sau intr-o perioada din zi aglomerata astfel incat sa fii obligata sa mananci repede. Alege un moment de jumatate de ora in care sa poti manca in tihna la serviciu. Acasa amenajeaza bucataria astfel incat sa te relaxezi si sa nu ai televizor in fata pentru a nu fi tentata sa il aprinzi.

Imparte masa



Daca iei masa cu partenerul sau cu copiii, imparte portia ta cu ei. Chiar daca mananci mai putin, stai linistita pentru ca in farfurie sunt suficiente calorii pentru intreaga zi.

Aranjeaza masa



Nu manca din recipiente. Respecta masa. Amenajeaza bucataria, pune preparatele in farfurie frumos aranjate, acorda atentie detaliilor. Astfel iti vei concentra atentia pe ceea ce inseamna calitate la masa, si nu cantitate. In plus, formandu-ti acest obicei vei primi numai aprecieri de la cei dragi sau de la partenerul de viata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.