Setari Cookie-uri

Spanacul: 12 Beneficii terapeutice cu planta lui Popeye

Afla beneficiile uimitoare ale spanacului pentru sanatatea organismului tau!

Spanacul este cunoscut ca o planta a primaverii cu puternice efecte terapeutice. Oamenii s-au folosit de beneficiile acestei plante chiar si in desene animate (Popeye Marinarul) pentru a stimula copiii sa consume spanac.

spanac

Originar din Persia, spanacul a fost adus in Europa in secolul XII si este pana astazi apreciat pentru valoarea sa curativa.

Cele mai importante beneficii oferite de spanac

Spanacul poate fi consumat crud in salatele de primavara sau gatit. Cele mai multe beneficii le obtineti consumand spanacul in salate pentru ca in felul acesta nu isi pierde deloc din proprietatile sale.

Exista mai multe tipuri de spanac, dar despre toate se considera ca prezinta proprietati la fel de valoroase pentru sanatate. Refrigerat sau gatit, spanacul isi pierde din proprietati, insa nu in totalitate, ci doar ii scade proprietatile vitaminizante si antioxidante.

beneficii spanac

Citește și:

Spanac: Proprietati si Beneficii pentru sanatate

  • spanacul este util in prevenirea bolilor cardiovasculare;
  • consumul de spanac este indicat celor cu colesterol mare (hipercolesterolemie), avand proprietati activatoare asupra metabolismului lipidic;
  • spanacul previne si trateaza anemia, avand o cantitate moderata de fier;
  • spanacul este deosebit de util in detoxifiere, fiind bogat in substante antioxidante;
  • spanacul previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale;
  • prezinta proprietati anticancerigene, astfel ca se poate afirma despre spanac ca previne cancerul de colon, cancerul digestiv, dar si alte tipuri de cancere prin actiunea sa antioxidanta care protejeaza materialul genetic celular;

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.