Setari Cookie-uri

Afla despre vaginoza bacteriana cu Gardnerella Vaginalis

Orice femeie, mai ales cele active sexual, cunoaste cosmarul unei vaginite, toate femeile trecute de 30 de ani suferind macar o data de o vaginita mai mult sau mai putin simptomatica.

Orice femeie, mai ales dintre cele active sexual, cunoaste cosmarul unei vaginite, toate femeile trecute de 30 de ani suferind macar o data de o vaginita mai mult sau mai putin simptomatica.

Vaginoza bacteriana cu Gardnerella Vaginalis reprezinta una dintre cele mai comune infectii vaginale. In vagin, la suprafata mucoasei vaginale, exista mai multe tipuri de bacterii si ciuperci, de exemplu: Lactobacillus Acidofilus, Gardnerella Vaginalis, Candia Albicans, Mycoplasma hominis etc. Toate acestea formeaza ceea ce se numeste flora vaginala si atunci cand gradul lor de inmultire si activitate se afla in echilibru spunem ca este o flora vaginala normala.

Unele dintre aceste microorganisme au rol de protectie, altele avand un POSIBIL rol negativ. Lactobabillus Acidofilus se afla in "tabara celor buni", aceste bacterii avand rolul de a mentine pH-ul acid vaginal prin producerea de acid lactic si peroxid de hidrogen. Ph-ul acid vaginal este esential pentru mentinerea “in frau” a bacteriilor din “tabara celor rai”, asa incat acestea sa nu se inmulteasca excesiv si totodata aceasta aciditate asigura un mediu deloc propice pentru dezvoltarea altor microbi (care nu fac parte din flora vaginala), de aici rezultand rolul de autoprotectie al vaginului. Astfel Lactobabillus Acidofilus controleaza indirect dezvoltarea celorlalte microorganisme, prevenind infectiile.

Citește și:

Atunci cand flora de Lactobacillus este diminuata din diverse motive pH-ul acid nu mai poate fi mentinut si astfel microorganismele din “tabara celor rai” se vor inmulti excesiv, determinand vaginozele. Din aceasta categorie face parte si Gardnerella Vaginalis care provoaca vaginoza bacteriana.

Care sunt simptomele vaginozei bacteriene cu Gardnerella Vaginalis?

Simptomatologia nu este specifica, putand sa varieze de la o femeie la alta atat prin manifestari cat si prin intensitatea acestora. Sunt femei aproape asimptomatice si altele care au manifestari foarte deranjante. Dintre cele mai comune simptome ale vaginozei bacteriene enumeram:
- Secretii vaginale omogene, gri sau galbui, aderenta la peretii vaginali, cu miros puternic fetid, de peste alterat, aceste secretii se intensifica inaintea menstruatiei si dupa contactul sexual;
- Inrosirea si umflarea vulvei (zona din jurul orificiului vaginal), cu mancarimi (prurit) si dureri, usturimi la baie si spalarea cu sapun.
- calmarea mancarimilor la contactul cu apa.
- Eriteme (inrosiri) sau edeme (umflaturi) ale mucoasei vaginale si ale vulvei.

Care sunt factorii vaginozei bacteriene cu Gardnerella Vaginalis?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.