Setari Cookie-uri

Afla despre vaginoza bacteriana cu Gardnerella Vaginalis

Orice femeie, mai ales cele active sexual, cunoaste cosmarul unei vaginite, toate femeile trecute de 30 de ani suferind macar o data de o vaginita mai mult sau mai putin simptomatica.

Factorii care duc la vaginoza bacteriena cu Gardnerella Vaginalis sunt toti aceia care modifica pH-ul vaginal: tratamente antibiotice, variatii hormonale, scaderea imunitatii, parteneri multipli sau contacte sexuale cu un nou partener (flora vaginala a femeii are nevoie de timp si de mai multe contacte sexuale pentru a se acomoda cu flora barbatului).

Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala, putand sa apara la femei care nu si-au inceput viata sexuala sau care sunt inactive sexual. Teoretic se poate trata si partenerul, desi nu au fost declarate succese terapeutice prin tratarea partenerului. In general barbatii nu sunt afectati de aceasta infectie.

Diagnostic

Diagnosticul vaginozei bacteriene cu Gardnerella Vaginalis se pune pe baza unei anamneze (discutie cu pacienta) in urma careia medicul constata ca aceasta prezinta o vaginoza, ca ulterior certitudinea diagnosticului sa rezulte in uma analizei secretiilor. Diagnosticul diferential se va face cu alte vaginite precum si boli cu transmitere sexuala.

Citește și:

Tratamentul vaginozei bacteriene cu Gardnerella Vaginalis

Tratamentul infectiei cu Gardnerella Vaginalis este recomandat de medicul specialist in functie de cativa factori specifici fiecarei femei, spre exemplu: daca infectia este simptomatica, daca afecteaza vulva, daca prezinta si alte infectii asociate etc. Se pot folosi atat tratamente locale, de obicei ovule intravaginale fie preparate in farmacie fie deja existente pe piata produselor farmaceutice, insa se pot recomanda si pastile pe cale orala. La inceputul tratamentului se recomanda spalaturi vaginale cu produse indicate de medic si ceaiuri. Tratarea partenerului nu s-a dovedit utila. Din pacate vaginoza cu Gardnerella Vaginalis recidiveaza ori de cate ori flora vaginala este perturbata.

Atentie: In cazul folosirii cremelor care contin ulei mineral trebuie sa stiti ca acestea afecteaza integritatea produselor din latex si cauciuc, cum ar fi prezervativele si diafragmele care sunt confectionate din aceste materiale. Astfel exista riscul unei sarcini sau a transmiterii unor boli. Folosirea acestor creme NU inseamna ca nu trebuie sa va mai protejati, aceasta protectie realizandu-se fie prin abstinenta sexuala fie prin folosirea prezervativelor din poliuretan.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.