Setari Cookie-uri

5 Greseli care provoaca... BALONAREA

Multe persoane se plang de disconfortul abdominal, mai ales dupa mese, disconfort care devine foarte suparator cu cat apare mai des si strica situatiile placute.

Balonarea se manifesta prin dureri abdominale, senzatie de presiune in abdomen, umflarea abdomenului, flatulenta si regurgitatii, meteorism intestinal (zgomote abdominale stanjenitoare).

5 Greseli care provoaca balonare

Cauze pentru balonare: mananci in graba

De multe ori se intampla sa nu avem suficient timp pentru masa, de aceea foarte multe persoane obisnuiesc sa manance in graba. Alte persoane, desi poate au timp, sunt foarte pofticioase si s-au obisnuit sa manance repede. Mancatul in graba poate produce balonare, mai ales prin faptul ca alimentele nu au fost bine mestecate si bolul alimentar nu a fost suficient amestecat cu saliva.

Vezi remedii naturale impotriva balonarii

Cauze pentru balonare: vorbesti in timpul meselor

Vorbitul in timpul meselor duce la inghitirea aerului, iar acest fapt determina balonarea. Acea regula de a nu vorbi la masa se dovedeste a fi foarte sanatoasa.

Citește și:

Cauze pentru balonare: consumul de bauturi carbogazoase

Bauturile carbogazoase dauneaza digestiei incepand inca din cavitatea bucala. Aceste bauturi ar trebui consumate ocazional sau deloc, mai ales daca aveti tubul digestiv sensibil.

Cauzele balonarii: fumatul

Fumatul accelereaza tranzitul intestinal si fermentatia alimentelor la nivelul colonului. In plus, o parte din fumul de tigara este inghitit, acesta ajungand in stomac si iritand mucoasele digestice.

Foto: femeie cu abdomen umflat - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.