Setari Cookie-uri

Alimente-medicament pentru FICAT

Traind intr-un ritm alert, cu un regim haotic de hrana si cu un somn dezordonat, cu insuficienta miscare si multe alimente procesate, este cumva de asteptat ca ficatul nostru este pus la incercare aproape in fiecare zi.

alimente pentru ficat, dieta pentru ficat Ce ar trebui sa stii despre ficat?

Ficatul este un organ considerat glanda anexa a tubului digestiv, dar astazi i se atribuie peste 500 de functii in organism.

Situat in partea dreapta, sub coaste, ficatul este considerat un organ care nu doare, insa capsula care il acopera este puternic inervata. Atunci cand aceasta capsula se contracta simtim o durere acuta, ca un junghi.

Un exemplu fiziologic pentru aceasta durere ar fi cazul persoanele care fac brusc un efort fizic sustinut. Ficatul este un organ bogat in sange, la fel si splina, iar in timpul efortului fizic, daca sangele circulant nu este suficient, capsulele acesor organe se contracta pentru a scoate in circulatie si sangele din “rezerve”. De aceea la efort fizic brusc poate sa apara o durere puternica in partea dreapta (zona ficatului) sau stanga (zona splinei) a abdomenului.

Citește și:

Exista si alte situatii cand simtim durere in zona hepatica, de exemplu cand ficatul este marit: hepatite virale sau toxice, steatoza hepatica, chist hepatic, cancer etc.

Semne si Simptome ale afectarii hepatice

Cele mai comune simptome ale afectarii ficatului sunt:
- Stare de oboseala fara alta cauza clara;
- Senzatie de greutate la nivelul abdomenului;
- Durere in partea dreapta a abdomenului, sub coaste;

human internal organs lined with vegetables @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.