Setari Cookie-uri

Semintele de Psyllium: ce spun specialistii despre acestea

Semintele de Psyllium, dar si taratele obtinute din acestea, sunt folosite in special in curele de slabire, dar si de detoxifiere a colonului. Insa ce spun specialistii despre efectele semintelor de Psyllium asupra organismului?

Provenind de la o planta mediteraneeana, din familia plantaginaceelor, semintele de Psyllium sunt reunoscute pentru numarul foarte mic de calorii, dar si pentru efectul obtinerii unor mucilagii la nivelul tractului digestiv care confera senzatia de satietate, ajutand astfel in curele de slabire sau de detoxifiere.

Seminte de Psyllium puteti gasi pe site-ul Vegis.ro

Invelisul semintelor, numit impropriu coaja, dar si interiorul acestora prezinta o cantitate insemnata de fibre, de cateva zeci de ori mai mare decat in cazul ovazului de exemplu. Aceste fibre, in prezenta apei, a lichidelor in general, dar si a sucurilor digestie, se dizolva si formeaza un gel, ideal pentru unele preparate vegane sau... pentru a mentine nutrientii in exces si caloriile in intestine.

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de seminte de Psyllium, beneficii asupra carora specialistii ne atrag atentia.

Citește și:

psyllium

Beneficiile semintelor de Psyllium

Semintele de Psyllium scad colesterolul rau

Odata ajunse la nivelul intestinului subtire si cel gros, semintele de Psyllium se transforma in gel, acesta retinand atat colesterolul din alimente, cat si cel „reciclat”din sucurile vezicii biliare. Astfel semintele de Psyllium actioneaza atat asupra colesterolului alimentar, cat si a celui „intern”. De aceea semintele de Psyllium sunt recomandate persoanelor care au colesterolul marit, in acest caz fiind indicat scaderea in special a fractiunii LDL, numita si „colesterol rau”. Nutritionistii recomanda consumul zilnic a unei linguri de seminte de Psyllium cu 10 minute inaintea meselor copioase din zi.

Tarate de Psyllium puteti gasi pe site-ul Vegis.ro

Semintele de Psyllium ne ajuta sa slabim

In ceea ce priveste efectul asupra siluetei al semintelor de Psyllium, acestea actioneaza prin mai multe mecanisme:

Citește și:
  • Confera satietate – semintele de Psyllium se umfla si isi maresc de cateva ori volumul odata ajunse in stomac, ceea ce ne conefra senzatia de satietate, scazand pofta de mancare;
  • La nivel intestinal, semintele de Psyllium retin colesterolul, dar si alti nutrienti calorici din alimentele ingerate, ajutand astfel ca in organism sa fie absorbite in final mult mai putine calorii decat cele mancate.
  • Detoxifica colonul. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.