Setari Cookie-uri

Semintele de Psyllium: ce spun specialistii despre acestea

Semintele de Psyllium, dar si taratele obtinute din acestea, sunt folosite in special in curele de slabire, dar si de detoxifiere a colonului. Insa ce spun specialistii despre efectele semintelor de Psyllium asupra organismului?

Semintele de Psyllium detoxifica colonul si previn cancerul la acest nivel

Stimuland peristaltismul, adica miscarile naturale ale intestinelor, semintele de Psyllium ajuta in combaterea constipatiei, in eliminarea toxinelor de la nivelul colonului (aceste toxine sunt retinute in gel), dar si in prevenirea cancerului colorectal.

Semintele de Psyllium scad tensiunea si regleaza glicemia

Studiile arata ca un consum moderat de seminte de Psyllium ajuta in scaderea usoara a valorilor tensionale. Este insa foarte important ca, atunci cand consumati aceste seminte, sa beti o cantitate mare de lichide, pentru ca Psyllium au mare nevoie de hidratare. Apoi, pe langa apa retinuta in mucilagii, aveti si voi nevoie de hidratare, adica... trebuie sa beti suficienta apa cat sa va hidratati pe voi, dar sa sustineti si “gelul” pe care il formeaza aceste seminte. Fara o hidratare eficienta nu va puteti bucura de toate beneficiile acestor seminte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.