Setari Cookie-uri

Trateaza naturist insomnia

Din pacate aceasta afectiune devine din ce in ce mai des intalnita, predominand in randul femeilor (cu 40% mai multe femei decat barbati sufera de insomnie).

- stresul indelungat, cauza cea mai comuna;

- surmenarea fizica si intelectuala;

- sedentarismul;

- regim alimentar dezechilibrat cu mese copioase seara sau consumul excesiv de bauturi care contin substante tonice nervoase, cum ar fi cafeaua, unele ceaiuri, bauturi energizante;

- programul de somn dezordonat, lucrul de noapte etc.;

- medicamente ca sedative, somnifere a caror utilizare a fost intrerupta;

- stari psihice ca anxietate sau depresie;

- schimbari radicale si vruste ale mediului de viata;

- diferite afectiuni: endocrine, hepatice, alcoolismul, boli ale sistemului nervos ori afectiuni care determina dureri noaptea, dureri ce nu lasa bolnavul sa se odihneasca, boli cardio-vasculare etc.;

- lucrul la calculator seara ori vizionarea emisiunilor la televizor.

Insomnia netratata duce la epurarea organismului de resursele energetice necesare functiilor zilnice. Afectiunile la care poate duce aceasta tulburare a somnului variaza de la minore pana la foarte grave. Apar ca recul somnolenta continua, oboseala cronica, slabirea capacitatii de concentrare si memorare, irascibilitatea, nervozitatea. Sunt afectate randamentul si performantele intelectuale si profesionale. Sistemul imunitar va fi slabit, organismul nu se va mai putea proteja de actiunea factorilor patogeni iar afectiunile deja prezente se pot agrava. Pacientul va trece prin schimbari emotionale puternice, de anxietate si depresie, etc. Pot aparea si tulburari de comportament si personalitate.

Ce remedii ne ofera natura?

Cele mai utilizate sunt ceaiurile. Se fac infuzii care se beau inainte de culcare cu jumatate de ora.
Se folosesc: valeriana, talpa gastii, roinita, mac, valeriana, frunze de marar ori maghiran, paducel, porumbar, ruscuta, salcie (se face decoct din 10 g de coaja maruntita la 200 ml apa), sulfina, sovafrul, teiul, urzica. Exemplele sunt multiple, dar aceste plante au efect sedativ, cine nu cunoaste proprietatile calmante ale unui ceai de tei spre exemplu?

Tincturi :

- tinctura de radacina de valeriana : 20 de picaturi de trei ori pe zi, ultima data le beti inainte de culcare ;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.