Setari Cookie-uri

Trateaza naturist insomnia

Din pacate aceasta afectiune devine din ce in ce mai des intalnita, predominand in randul femeilor (cu 40% mai multe femei decat barbati sufera de insomnie).

Din pacate aceasta afectiune devine din ce in ce mai des intalnita, predominand in randul femeilor (cu 40% mai multe femei decat barbati sufera de insomnie).

Insomnia este o afectiune ce implica un somn ineficient, al caruri rol de regenerare a organismului este incalcat. Tin sa mentionez ca insomnia nu se refera neaparat la cantitatea somnului, ci la calitatea acestuia. Degeaba o persoana doarme mult, daca somnul ei este superficial si intrerupt de nenumarate treziri. Insomnia este deci acea tulburare a soomnului care nu mai permite organismului sa se odihneasca normal.

Ca si clasificare, aceasta afectiune poate fi impartita din punct de vedere al modului de somn in trei tipuri:

· Insomniea manifestata prin greutatea la adormire. Persoana poate avea un somn bun, dar, datorita faptului ca adoarme greu iar dimineata are un program de respectat, orele de somn se scurteaza si devin insuficiente. Zi dupa zi, afectarea somnului se produce si la nivelul calitatii acestuia si starea persoanei respective se inrautateste si mai rau.

· Somnul intrerupt de treziri. Aceste persoane se trezesc de multe ori pe noapte si dimineata se simt obosita si lipsite de vitalitate.

· Trezirea precoce. In aceste situatii, pacientii se trezest prea devreme, dormind putine ore si nereusind sa adoarma din nou. Somnul lor este incomplet si ineficient.

Insomnia se mai clasifica astfel:

· Insomnie temporara: se intampla ca uneori o persoana sa nu se odihneasca eficient. Aceasta tulburare tranzitorie dureaza de la o noapte la cateva saptamani.

· Intermitenta - episoade de insomnie tranzitorie repetate la intervale de timp neregulate.

· Cronica - pe o perioada de cateva luni pacientul nu a putut dormi cel putin cateva nopti pe saptamana.

Ce ne tulbura somnul?

Cauzele sunt multiple si de obicei “sursa” insomniei depinde de fiecare persoana in parte, de experienta ei zilnica si generala, de mod de viata etc. Totusi, cele mai frecvente cauze ce ne tulbura somnul sunt urmatoarele:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.