Setari Cookie-uri

8 semne premonitorii ale cancerului de col

Nu intamplator am ales sa vorbim despre cancerul de col. Aceasta boala care poate fi foarte usor depistata si care poate fi vindecata in stadiile precoce de evolutie, distruge astazi sanatatea si viata tot mai multor femei.

In tara noastra cancerul de col uterin ocupa locuri fruntase in lista bolilor care dau cea mai mare mortalitate feminina. Nici in Europa nu stam mai bine: ne situam tot in primele locuri ca mortalitate feminina prin cancer de col.

Cum este posibil ca o boala atat de usor de depistat si care se trateaza in stadiile sale intiale de evolutie sa omoare atat de multe femei? Probabil ca problemele de baza se regasesc in sistemul financiar, neexistand suficiente fonduri ca femeile sa isi faca anual un test de screening, neexistand suficiente fonduri pentru a oferi tuturor femeilor un suport informational riguros si asa mai departe.

cancer de col manifestari

De aceea ne-am hotarat sa va oferim acest articol care sa contina informatiile de baza pe care orice femeie care si-a inceput viata sexuala ar trebui sa le cunoasca.

Ce este cancerul de col uterin?

Cancerul de col uterin este o boala grava ce afecteaza femeile de toate varstele, luand nastere prin modificarile atipice ale celulelor cervicale (celulele colului uterin).

Citește și:

Pana ca aceste celule cervicale modificate sa devina canceroase este nevoie de timp si de multiple transformari, astfel ca un viitor cancer de col uterin poate fi depistat inainte sa existe prin observarea micilor modificari atipice ale celulelor cervixului.

Analiza care va salveaza viata

Un simplu test Babes-Papanicolau efectuat anual poate salva viata unei femei! Acest test depisteaza precoce atipiile celulelor colului uterin, astfel incat ginecologul poate lua masuri terapeutice pentru a vindeca respectivele probleme.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.