8 semne premonitorii ale cancerului de col

Nu intamplator am ales sa vorbim despre cancerul de col. Aceasta boala care poate fi foarte usor depistata si care poate fi vindecata in stadiile precoce de evolutie, distruge astazi sanatatea si viata tot mai multor femei.

Dispareunia sau durerea la contactul sexual

Contactul sexual trebuie sa fie placut pentru femeie, insa daca apare o senzatie de jena vaginala este posibil ca femeia sa prezinte o infectie genitala (vaginita) sau rana pe col/cancer de col.

Intotdeauna dispareunia trebuie investigata de ginecolog.

cancer de col manifestari

Dureri difuze in abdomenul inferior

Prezenta durerilor nespecifice in pelvis sugereaza o boala. Aceste dureri sunt nespecifice, difuze, usor de suportat, uneori pot iradia in spate dand usoare dureri lombare sau la nivelul coapselor pe partea interna.
Ca si dispareunia, durerile pelvine trebuie intotdeauna investigate - daca ecografia abdomenului inferior nu este revelatoare, incercati si un test Babes-Papanicolau.

Sangerari vaginale si modificari ale secretiilor

Orice sangerare vaginala anormala trebuie verificata medical pentru ca intotdeauna ascunde o patologie sau un dezechilibru.

Retail jobs

In cazul cancerului de col uterin modificarile secretiilor vaginale sunt discrete: leucoree, secretii vaginale apoase.

In stadii mai avansate ale cancerului de col pot sa apara si firicele de sange in secretiile vaginale. Tarziu in evolutia cancerului se pot observa in secretii, daca s-a format o fistura urogenitala sau rectogenitala, urina, respectiv materii fecale.

Stare de oboseala

Oboseala poate fi un semn fiziologic, ca un semnal de alarma pe care ni-l transmite organismul cand il suprasolicitam sau poate fi un semn de boala. Aproape toate bolile se insotesc de oboseala, asadar nu intotdeauna putem vorbi de cancer de col. Insa daca nu reusiti sa descoperiti cauza unei stari de oboseala prelungita, efectuati si un test Babes-Papanicolau.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri