Setari Cookie-uri

Studiu: Vaccinul impotriva HPV NU este periculos

Un nou studiu cu privire la vaccinul impotriva Virusului Papilloma Uman (HPV), Gardasil (in Romania, Silgard), detinut de compania Merck & Co., a aratat ca acesta poate fi asociat cu stari de lesin in ziua administrarii sau cu infectii de piele la doua saptamani dupa aceea, insa nu au fost gasite dovezi pentru asocierea dintre administrarea acestui vaccin si probleme majore de sanatate.

Comunicat de presa

Vaccinul protejeaza impotriva a patru tulpini de HPV, dintre care doua sunt direct responsabile pentru 70% din cazurile de cancer de col uterin la femei. Virusul Papilloma Uman este asociat, de asemenea, si cu cancerul vaginal si cancerul la gat, atat la femei cat si la barbati. Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor estimeaza ca aproximativ 15.000 de femei si 7.000 de barbati sunt diagnosticati cu un tip de cancer asociat cu virusul HPV in fiecare an in Statele Unite.

Lesinul si problemele de piele (cum ar fi inrosiri sau umflaturi in locul injectiei) sunt efecte secundare deja cunoscute ale vaccinului. Medicii recomanda pacientilor sa stea intinsi timp de 15 minute de la administrarea vaccinului.

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.