Setari Cookie-uri

Afectiunea genitala comuna tuturor femeilor: candidoza (vaginita)

Candidoza este Afectiunea genitala comuna tuturor femeilor. Aceasta vaginita determina modificari in secretii vaginale, flora vaginala sufera dezechilibre etc. Exstista mai multe tipuri de vaginita: vaginita bacteriana, vaginita micotica, vaginita parazitara, vaginita atrofica.

O afectiune care, mai devreme sau mai tarziu, devine cunoscuta fiecarei femei o reprezinta vaginita. Aceasta este o afectiune caracterizata prin inflamatia mucoasei vaginale, fiind insotita de dureri, prurit (mancarime) si secretii modificate.

Candidoza (vaginita) - Afectiunea genitala comuna tuturor femeilor

Tot ce trebuia sa stii despre vaginita

Pentru ca uneori simptomatologia initiala nu este spectaculoasa si din teama fata de medicul ginecolog, femeile evita sa se prezinte la medic de la aparitia primelor simptome ale vaginitei. Mai mult, exista situatii cand femeile nu recunosc la inceput semnele si simptomele vaginitei si neglijeaza orice indiciu al inceputului inflamatiei vaginale, acesta fiind inca un motiv pentru care se prezinta tardiv la medic. Tocmai de aceea voi vorbi mai jos despre secretiile vaginale.

Secretii vaginale normale si flora vaginala

Candidoza (vaginita) - Afectiunea genitala comuna tuturor femeilor Secretiile vaginale - Acestea au rolul de a curata in permanenta vaginul si de a mentine un pH care este nefavorabil dezvoltarii infectiilor.

Secretiile vaginale normale sunt transparente sau usor albicioase, tulburi, cu un miros nespecific, nicidecum neplacut. In timpul ciclului menstrual consistenta si cantitatea secretiilor vaginale variaza, astfel ca intr-o anumita perioada secretia vaginala poate fi redusa si apoasa, iar intr-o alta perioada sa fie abundenta si vascoasa.

Citește și:

Cele mai comune simptome ale vaginitei

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.