Setari Cookie-uri

DE CE avem nevoie de IMBRATISARI in fiecare zi - Afla motivele STIINTIFICE uluitoare

O imbratisare face lumea mai buna! Specialistii sustin ca efectele au loc daca imbratisarea are loc cu o persoana la care tinem cu adevarat!

Iata numai cateva motive pentru care merita sa ii imbratisam in fiecare zi pe cei dragi

1. Imbratisarea construieste incredere intre doi oameni, sadeste sinceritatea si creste senzatia de siguranta, de ocrotire. Studiile arata ca cei care se imbratiseaza des prezinta relatii deschise si oneste.
2. Imbratisarile pot duce la descarcari instante de oxitocina, un hormon care alunga sentimentul de singuratate, izolare si furie.

efectele pozitive ale imbratisarii
3. Imbratisarile vindeca depresia si cresc nivelul de hormoni ai fericirii (serotonine). Imbratisarile ne fac mai fericiti.
4. Imbratisarile activeaza chakra Timusului si plexul solar, ceea ce activeaza sistemul imunitar si ajuta in cresterea capacitatii de aparare a organismului in fata bolilor. Imbratisarile ne fac mai sanatosi.
5. Imbratisarile cresc stima de sine, alunga tensiunile interioare si previn bolile mintale. Imbratisarile ne ajuta sa ne simtim iubiti, importanti, fericiti.
6. Imbratisarile relaxeaza muschii si pot alunga sau diminua durerile din organism. O imbratisare stransa cu cineva drag opreste sughitul.
7. Imbratisarile regleaza tensiunea sangelui in vase.
8. In timpul imbratisarii, cei doi oameni interactioneaza puternic. Studiile au demonstrat o schimbare a temperaturii si umiditatii pielii persoanelor care se imbratiseaza sincer, precum si shimbari la nivelul electricitatii tisulare.

Citește și:

Foto: efectele imbratisarii by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.