Imbratisarile sincere ajuta mintea si scad tensiunea arteriala

O imbratisare cu o persoana draga scade considerabil stresul din organism, sustine dailymail.co.uk.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Specialistii au analizat efectele imbratisarii si au ramas uimiti. O imbratisare stransa cu o persoana draga duce la eliberarea in sange a unor hormoni – oxitocine – care au multiple roluri in organism, printre care prelungirea vietii, scaderea presiunii arteriale, scaderea stresului.

Astazi se cunoaste ca oxitocina este un hormon secretat de glanda pituitara si este asociat cu relatiile stranse din familie, cu partenerul si copii si totodata acest hormon intervine in sentimentele pe care le purtam fata de cei din jur.

Oxitocina este un hormon controversat, efectele sale nu sunt total cunoscute, insa descarcari mari de oxitocina au fost observate la femei in timpul nasterii, dar si in perioada alaptarii, acest hormon sustinand hranirea naturala la san a bebelusului.

efectele pozitive ale imbratisarii

O imbratisare poate salva o viata

Efectele imbratisarilor au socat lumea medicala in ultimele decenii. Un caz aparte si se pare ca nu este singurul, este al unei mame care a reusit sa isi readuca bebelusul la viata tinandu-l strans la pieptul sau.

Citeste: Povestea extraordinara a mamei care si-a inviat bebelusul prin imbratisari si dragoste

Se pare ca atunci cand stam un timp mai lung imbratisati, bataile inimii celor doua persoane se influenteaza, caldura si energia corporala se imparte cu celalalt, organismul se linisteste si se repara in bratele unei persoane dragi.

Foto: mama imbratisand copilul by Shutterstock.com

Dragoste in cuvinte: Citate inspirationale pentru povesti de dragoste nemuritoare
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: