Setari Cookie-uri

Mana lui Ankhmahor: Harta sanatatii din PALMA ta

Cu palmele atingem, simtitim forme, temperatura, vibratii, iar unii dintre noi sustin ca poseda puteri extrasenzoriale prin intermediul palmelor.

Masajul reflexogen al palmei – sistemul limfatic si retentia de lichide

Se folosc toate cele patru degete de la cealalta mana pentru a masa partea interna a articulatiei pumnului. Se maseaza apoi palmele prin miscari de framantare reciproca, apoi zonele sistemului limfatic (zona pelvisului, zonele inghinale) si cele genitale – trompe uterine - (vezi harta reflexogena a palmei din pagina 1).

Aceleasi puncte se vor folosi si pentru tratarea durerilor menstruale.

Masajul reflexogen al mainii – afectiunile tiroidei

Se vor masa etajele corespunzatoare creierului si hipofiza (glanda care controleaza tiroida). Pentru ca tiroida este „legata” ca actvitate si de sistemul genital al femeii, se vor masa si zonele corespunzatoare trompelor uterine. Penultimul pas consta in masarea varfurilor degetelor mari de la ambele mani, pentru a stimula ambele emisfere cerebrale. Se stie ca sistemul endocrin este controlat de hipotalamus, o zona din creier care ar face legatura intre sistemul nervos si cel endocrin.

Citește și:

Se maseaza apoi punctele reflexogene ale gatului/tiroidei: utilizati policele stang şi lucrati chiar la baza primelor 3 degete ale mainii drepte. Pe partea dorsala, folositi policele pentru a lucra zona in care degetele se articuleaza la mana (vezi harta reflexogena a palmei din pagina 1).

Iata ce recomanda Dr. Oz – reflexologia manii

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.