Setari Cookie-uri

Mana lui Ankhmahor: Harta sanatatii din PALMA ta

Cu palmele atingem, simtitim forme, temperatura, vibratii, iar unii dintre noi sustin ca poseda puteri extrasenzoriale prin intermediul palmelor.

Reflexologia palmei – sistemul digestiv

Masajul reflexogen in palma pentru tulburari digestive si indigestie

Punctele reflexogene ale stomacului si pancreasului se afla numai pe mana stanga, iar cel al ficatului numai pe mana dreapta. Se apasa treptat pana la obtinerea unei presiuni puternice in punctele respective, apasand de jos in sus. Se mentine apoi presiunea un timp indelungat (consultati harta zonelor reflexe din prima pagina a articolului).

Masajul reflexogen al mainii: calculii biliari (pietrele la fiere) si bolile ficatului

Daca suferiti de ficat gras, ficat obosit sau calculi biliari, masajul zonelor reflexogene din palma ajuta tratamentul de baza. Srijiniti mana dreapta de un suport moale (o perna de exemplu) – proiectia ficatului si a vezicii biliare se afla doar in palma reapta – iar cu policele manii stangi (degetul mare), masati zona ficatului si apoi tineti apasat in zona vezicii biliare (consultati harta zonelor reflexe din prima pagina a articolului).

Citește și:

Masajul reflexogen al palmei – sindromul de colon iritabil

Masati intai zona valvei ileocecale (sau a apendicelui), apoi intreaga zona a colonului si sigmoidului. Masati atent, regiune langa regiune (vezi harta reflexogena a palmei din pagina 1).

Masajul reflexogen al palmei – plamanul

Pentru sanatatea plamanilor, se maseaza intai aria diafragmei, cu miscari ample, apoi cu presiune, tinand partea laterala a degetului mare pe intreaga proiectie a diafragmei. Apoi masati zona plamanului, cu miscari de jos in sus si liniare. Linie langa linie veti masa intreaga zona a plamanului (vezi harta reflexogena a palmei din pagina 1).

Masajul reflexogen al palmei – inima

Inainte de a masa punctuele reflexogene din zona inimii (palma stanga), lucrati inati exercitiile de relaxare pulmonara. Projiniti mana pe o perna si faceti apoi masajul zonei inimii, cu policele (degetul mare) (vezi harta reflexogena a palmei din pagina 1).

Citește și:

Pentru palpitatii sau ritm cardiac crescut, este nevoie sa asociati masajul reflexogen al zonei inimii cu cel declandator – de exemplu o alergie alimentara, zona plamanului daca sunteti fumatori, zonele creierului sau cele raspunzatoare de stres daca palpitatiile apar pe fond nervos.

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.