Setari Cookie-uri

NU mai arunca COJILE DE OU: intrebuintari pentru frumusete si sanatate

Daca aruncati cojile de ou dupa prepararea omletei, a oualor fierte sau a altor preparate, ei bine trebuie sa va spunem ca ati pierdut una dintre cele mai usor de asimilat surse de calciu pentru organism.

Cojile de ou contin calciu, magneziu, vitamina D, dar si o serie de proteine si fosfor – nutrienti foarte importanti pentru mentinerea sanatatii. Calciul si vitamina D3 sustin imunitatea si componenta oaselor, unde se adauga si importanta fosforului, iar calciul impreuna cu magneziul ajuta in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Fosforul este implicat si in functiile unor glande endocrine, cum ar fi paratiroidele, alte surse veritabile de fosfor fiind oasele de peste (consumati din cand in cand peste mic care se mananca cu tot cu oase).

coaja de ou cu miere si lamaie in lipsa de calciu

Va propunem cateva idei foarte utile de a folosi cojile de ou atat in sanatate, cat si in frumusete si... in casa.

Cum putem intrebuinta cojile de ou?

Macerat din coji de ou, miere si lamaie – pentru lipsa de calciu

Persoanele care au lipsa de calciu, dar si cele care vor sa previna scaderea concentratiei acestui mineral din organism, care vor sa previna osteoporoza sau fac sport si au nevoie de mentinerea mineralizarii normale a oaselor – ei bine aceste persoane pot incerca maceratul din coji de ou, miere si lamaie, macrerat care este recomandat si copiilor cu varsta peste doi ani.

Citește și:

intrebuintari coji de ou

Ingrediente:

  • 4 coji de ou;
  • Doua linguri de miere de albine;
  • Zeama de la doua lamai.

Se dau cojile de ou prin rasnita pana ce se obtine un praf fin. Se amesteca apoi cu zeama de lamaie si mierea si se lasa la frigider intr-un recipient de sticla inchis la culoare timp de 3-4 zile la macerat.

Se consuma apoi cate o lingurita pe zi luata dimineata pe stomacul gol pana la terminarea preparatului. Se face pauza de o luna si se reia tratamentul, care poate fi urmat timp indelungat. Citeste continuarea in pagina urmatoare >>

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.