Setari Cookie-uri

NU mai arunca COJILE DE OU: intrebuintari pentru frumusete si sanatate

Daca aruncati cojile de ou dupa prepararea omletei, a oualor fierte sau a altor preparate, ei bine trebuie sa va spunem ca ati pierdut una dintre cele mai usor de asimilat surse de calciu pentru organism.

Scrub natural cu coji de ou

Daca aveti piele uscata, calcaie crapate sau pur si simplu doriti sa va mentineti pielea fina, va recomandam un scrub natural pe care il preparati astfel: puneti intr-un recipient de sticla 3 linguri de unt de cocos presat la rece si 3 linguri de coji de ou uscate si date prin rasnita. Pentru o hranire intensa a pielii va recomandam sa adaugati si o sticluta de vitamina A uleioasa (o gasiti la farmacie).

Amestecati bine, iar acest preparat se poate folosi ca scrub pentru ten si corp o data pe saptamana, sau mai des pe zonele cu piele uscata (coate, calcaie crapate, genunchi, zonele cu “bataturi”).

ce poti sa faci cu cojile de ou

Cojile de ou, bune pentru a obtine detergenti bio

Cojile de ou curatate si uscate se dau prin rasnita si se pun in apa (cantitate egala de apa si coji). Se lasa la macerat in frigider 1-2 zile. Cu aceasta solutie se pot curatata suprafetele (pentru curatarea suprafetelor va recomandam sa strecurati compozitia), avand un puternic rol degresant si anticalcar. Daca stratul de calcar este gros, amestecati o lingura de otet cu o lingura de solutie din coaja de ou. Curatati suprafata afectata de calcar, uscati bine si aplicati compozitia.

Citește și:

Solutie pentru desfundat tevile: preparand dupa aceeasi metoda (se prepara o solutie din cantitati egale de apa si praf de coaja de ou, care se lasa la macerat 1-2 zile), solutia se va turna cu tot cu coji seara, in tevile din casa. Pana dimineata solutia actioneaza. Repetati tratamentul in fiecare seara timp de o saptamana.

cum folosesti cojile de ou

Inlabitor de rufe din coaja de ou: intr-un saculet puneti coji de ou date prin rasnita, legati bine saculetul la gura si il introduceti in masina de spalat, odata cu hainele albe. Acest tratament il repeptati la fiecare spalare si rufele vor ramane albe, fara a se ingalbeni si fara ca fibra textila sa fie afectata.

Folosirea cojilor de ou ca solutie de curatare sau albire a hainelor este importanta pentru persoanele cu astm, cu diverse alergii sau boli respiratorii, pentru cei cu piele sensibila la detergenti sau care pur si simplu nu doresc sa inspire toxinele din detergentii clasici. Desigur, o alta alternativa o reprezinta folosirea detergentilor ecologici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.