Setari Cookie-uri

Academia de Arta a Ingrijirii - Emotii Articulate

Asistentele medicale in reumatologie din Bucuresti intra in Academia de Arta a Ingrijirii, un program de formare profesionala creat cu scopul de a imbunatati relatia si comunicarea dintre asistentele medicale si pacientii care sufera de poliartrita reumatoida.

Comunicat de presa

Programul isi propune sa produca rezultate vizibile in calitatea vietii pacientilor, dar si in abordarea generala a poliartritei reumatoide, o boala cu consecinte fizice si psihologice foarte grave, pe termen lung. Poliartrita reumatoida afecteaza aproximativ 1% din populatia adulta din intreaga lume, fiind o boala care poate debuta la orice varsta dar care apare, de obicei, la persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani. Femeile sunt de doua-trei ori mai predispuse sa dezvolte afectiunea decat barbatii.

Programul de pregatire, Academia de Arta a Ingrijirii, se va desfasura in perioada mai – august 2013, intr-o prima faza, in centrele specializate si spitalele din Bucuresti cu sectii de reumatologie.

poliartrita reumatoida

Personalitati renumite din domeniul reumatologiei s-au alaturat programului de educare, in calitate de sustinatori ai Academiei de Arta a Ingrijirii si ai Campaniei InspirART – Emotii Articulate: Prof. Dr. Ruxandra Ionescu, Spitalul Sfanta Maria Bucuresti, Presedinte Societatea Romana de Reumatologie; Dr. Magda Parvu, Spitalul Clinic Colentina; Conf. Dr. Catalin Codreanu, Centrul de Boli Reumatismale Ion Stoia Bucuresti, Presedinte Liga Romana Contra Reumatismului; Sef lucrari Dr. Ioan Ancuta – Spitalul Clinic Ion Cantacuzino Bucuresti; As. Univ. Dr. Florian Berghea, Spitalul Clinic Sf. Maria Bucuresti si Cristina Ioan - Asistent Medical Principal Spitalul Sfanta Maria si Presedintele Societatii Romane a Partenerilor Medicali pentru Reumatologie.

Citește și:

Academia de Arta a Ingrijirii este un program menit sa ajute la formarea legaturii emotionale dintre asistentele medicale si pacientii care sufera de poliartrita reumatoida, in contextul in care asistentele medicale joaca un rol important in ingrijirea pacientilor, explicarea efectelor devastatoare ale bolii in absenta tratamentului, contribuind astfel la cresterea aderentei la tratament, pe termen lung. Programul urmareste sa ofere asistentelor medicale in reumatologie informatii si materiale utile despre aderenta pacientilor la tratament, iar pacientilor, resursele necesare pentru o intelegere mai buna a bolii si a tratamentului potrivit.” a declarat Prof. Dr. Ruxandra Ionescu, Spitalul Sfanta Maria Bucuresti.

Academia de Arta a Ingrijirii va include cursuri de prezentare a programului, cursuri de formare profesionala si sesiuni directe cu pacientii, astfel:

Citește și:

Un curs de prezentare generala a programului, desfasurat in luna mai. Cursul reprezinta o introducere in poliartrita reumatoida si aderenta la tratament a pacientilor. La acest curs participa asistentele medicale din centrele specializate si spitalele din Bucuresti inscrise in program, alaturi de lectorii si sustinatorii programului.

Cursuri de formare profesionala si sesiuni directe cu pacientii, care se vor desfasura simultan, in perioada mai – august 2013, in centrele specializate si spitalele din Bucuresti inscrise in program. Fiecare curs si sesiune directa cu pacientii va fi coordonata de cate un sustinator al Academiei de Arta a Ingrijirii si va trata modular urmatoarele subiecte: rolul asistentei medicale in reumatologie, rolul comunicarii in relatia medic – asistent medical – pacient, tratamentul poliartritei reumatoide, aderenta la tratament a pacientilor cu poliartrita reumatoida, sprijinirea pacientilor cu scopul de a identifica tratamentul adecvat.

Citește și:

Un curs final de evaluare a rezultatelor si prezentarea concluziilor despre managementul poliartritei reumatoide.

In finalul programului, in urma evaluarii participarii in program, fiecare asistenta medicala in reumatologie va primi o diploma de participare, care va atesta numarul de ore de curs si rezultatele obtinute.

Poliartrita reumatoida - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.