Setari Cookie-uri

Academia de Arta a Ingrijirii - Emotii Articulate

Asistentele medicale in reumatologie din Bucuresti intra in Academia de Arta a Ingrijirii, un program de formare profesionala creat cu scopul de a imbunatati relatia si comunicarea dintre asistentele medicale si pacientii care sufera de poliartrita reumatoida.


Academia de Arta a Ingrijirii
face parte din campania InspirART – Emotii Articulate, o initiativa europeana a companiei Pfizer care isi propune sa reuneasca lumea pacientilor care sufera de poliartrita reumatoida cu cea a medicilor reumatologi in vederea articularii experientelor personale, a obstacolelor si a provocarilor la nivel medical si emotional, prin intermediul artei. Lansata in premiera in Romania, in anul 2012, campania s-a bucurat de sustinerea medicilor reumatologi din tara noastra, a pacientilor si a asociatiilor de pacienti, precum si a unora dintre cei mai reprezentativi artisti romani contemporani: Sorin Ilfoveanu, Francisc Chiuariu, Laura Covaci, Valeriu Mladin, Alexandru Radvan, Mihai Zgondoiu, Radu Pulbere, Ioana Antoniu, Radu Serban, Mihaela Gorcea, Calin Stegerean si Valentin Codoiu. Pentru mai multe detalii despre campania InspirART – Emotii Articulate, vizitati web site-ul www.inspirart.ro

Citește și:

Despre poliartrita reumatoida

Poliartrita reumatoida este o tulburare inflamatorie cronica ce afecteaza, de obicei, articulatiile mici de la maini si de la picioare. Spre deosebire de artroza, poliartrita reumatoida afecteaza invelisul articulatiilor, cauzand o inflamatie dureroasa ce poate determina eroziunea osului si deformarea articulatiei.

Fiind o tulburare autoimuna, poliartrita reumatoida apare atunci cand sistemul imunitar ataca in mod eronat propriile tesuturi ale corpului. Pe langa problemele de la nivelul articulatiilor, poliartrita reumatoida poate afecta intreg organismul, manifestandu-se prin febra si oboseala.

Poliartrita reumatoida este o boala progresiva, cu simptome si dovezi ale distrugerii articulare care se agraveaza in timp.

Poliartrita reumatoida poate duce la daune ireversibile ale articulatiilor, la incapacitatea de a lucra si la scaderea functionalitatii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.